L'Escola ofereix la masterclass "Drets Humans i Arxius: Reptes i noves oportunitats per la professió"

Document de Declaració dels Drets Humans

L'Escola celebrarà la masterclass online "Drets Humans i Arxius: Reptes i noves oportunitats per la professió" a càrrec de Ramon Alberch, primer director de l'ESAGED i actual professor del centre. També es farà una presentació del Curs d'Especialització en Arxius i Drets Humans, Gènere i Diversitat. La sessió es durà a terme el dijous 3 de setembre, a les 17 h. Inscripcions obertes!

11/06/2020

L'Escola Superior d'Arxivística i Gestió de Documents de la UAB organitza dijous 3 de setembre, de 17 a 19h. (hora espanyola) la masterclass online "Drets Humans i Arxius: Reptes i noves oportunitats per la professió", a càrrec de Ramon Alberch, primer director de l'ESAGED i actual professor del Centre, entre altres del Curs d'Especialització en Arxius i Drets Humans, Gènere i Diversitat.

Cada vegada és més evident el caràcter polièdric dels arxius al haver de fer front a múltiples desafiaments (govern electrònic, transparència, recuperació de la memòria històrica, defensa i protecció dels drets humans...).

El webinar pretén posar èmfasi, per una part, a la gran oportunitat que significa la defensa dels drets humans per la professió, en tant que és aliada de les polítiques de justícia, veritat, reparació i garanties de no repetició i, per altra, plantejar els reptes que significa a nivell conceptual i tècnic. En aquest sentit, es farà menció de la normativitat internacional (Nacions Unides, Tribunals Penals Internacionals, Cort Interamericana de Drets Humans), així com dels desenvolupaments del Consell Internacional d'Arxius i de les ONGs del sector.

També es reflexionarà sobre el tractament específic dels denominats arxius de drets humans, en la seva vessant d'aplec, valoració, accés, protecció i cadena de custòdia, entre altres.

Sessió informativa sobre el Curs d'Especialització en Arxius i Drets Humans, Gènere i Diversitat

La segona part de la masterclass inclourà una presentació del Curs Online en Arxius i Drets Humans, Gènere i Diversitat. La coordinadora de formació continuada, Carmen García Meilán, presentarà el programa formatiu i resoldrà tots aquells dubtes que puguin tenir les persones interessades en cursar-lo.

El webinar s'impartirà en castellà.

La inscripció és gratuïta i les places limitades.

Les persones interessades en participar-hi virtualment, han d'inscriure's en aquest formulari. 5 minuts abans de l'inici de la sessió, que es realitzarà a través de la plataforma "Zoom", rebran un correu amb l'enllaç per accedir a la trobada online. Els assistents cal que tinguin activats el video i el micròfon en el seu ordinador, tauleta o telèfon mòbil per poder-hi intervenir.

 

Notícies relacionades

Curs Document Controller

Document Controller: nou curs online d'especialització

La nova formació s'inicia el 15 de febrer i capacita als professionals de la informació per la gestió documental de processos industrials. Amb una durada de 3 mesos, respon a la demanda laboral del sector industrial d'un perfil professional altament especialitzat.

Totes les notícies