L'Assemblea de la Facultat recull més de 600 firmes per la ILPUniversitats

L'Assamblea de la Facultat recollint firmes per la ILP

La primera gran recollida de firmes per la Iniciativa Legislativa Popular de les Universitats aconsegueix 12.000 firmes a tot Catalunya. A la nostra Facultat, l'Assemblea de Polítiques i Sociologia, en van recollir unes 700 aproximades.

13/03/2019

Les Assemblees de les Facultats de la Universitat Autònoma de Barcelona han estat tot el dimarts 12 de març recollint firmes per la Iniciativa Legislativa Popular de les Universitats per aconseguir la rebaixa dels preus públics de les taxes universitàries. En el cas de la nostra facultat, l'Assemblea de Polítiques i Sociologia, va aconseguir recollir-ne més de 600.

L'any 2016, el moviment estudiantil va impulsar una moció al Parlament on demanava la rebaixa del 30% d'aquestes taxes, que va obtenir el suport de la majoria de la cambra catalana però que, com que no va ser vinculant, no es va arribar a aplicar mai. Per aquest motiu, des de l'àmbit estudiantil han impulsat una recollida de 50.000 firmes per poder fer arribar aquesta ILP al Parlament, on s'hauria d'aprovar.

El 14 de febrer passat, la UAB va acollir l'acte de presentació de la ILP, que va rebre el suport de la rectora de la Universitat, Margarita Arboix. A més, l'Associació Catalana d'Universitats Públiques (ACUP) ha manifestat el seu suport a la iniciativa. Segons expressa en un comunicat, "l'increment de les taxes universitàries combinat amb la davallada del finançament dificulta l'accés als estudis superiors. A més, posa en perill no només el paper de les Universitats en l'àmbit de  la formació i la recerca, sinó també la seva tasca com a element d'equitat social, d'incentivació econòmica i de promoció d'una ciutadania lliure, crítica i compromesa".

 

 

Notícies relacionades

Totes les notícies