L’alumni Anna Pijuan explica el seu camí emprenedor cap al sector turístic i ramader

Anna Pijuan a Mas Casas

La protagonista de la sessió virtual EUTDH Testimonial d’aquest dimecres ha fet un repàs de totes les seves experiències professionals en l’àmbit de la promoció turística i quins aprenentatges ha pogut aplicar a Mas Casas Cruïlles, el projecte d’emprenedoria familiar que lidera.

11/11/2020

Anna Pijuan es va graduar a l’Escola de Turisme i Direcció Hotelera l’any 2003. Durant el seu pas per l’Escola, va fer pràctiques en agències turístiques, hotels i oficines de turisme per aprendre sobre tots els vessants del sector.

“El meu objectiu era obrir una oficina de turisme al meu poble”, ha explicat. Després de graduar-se, va presentar un projecte a l’Ajuntament d’Agramunt i es va obrir la primera oficina de turisme de la localitat. La curiositat va fer que després marxés a París amb una beca, on va aprendre sobre la promoció turística de molts indrets d’Europa. 

L’exestudiant Anna Pijuan ha explicat que creia que retornar a Catalunya sense una feina, després d’una experiència “molt completa” a l’estranger, era un fracàs. Per a ella, però, aquesta sensació de fracàs la va ajudar a tenir el primer impuls emprenedor. Es va fer autònoma i va aconseguir diverses feines per a entitats de promoció turística.

Posteriorment, l’alumni va estar treballant més de 8 anys a l’Agència Catalana de Turisme, on va afrontar diverses reptes professionals. Com a tècnica de promoció, va organitzar viatges i esdeveniments per a la promoció turística de Catalunya. 

Després, va iniciar la creació d’un departament de gestió dels convenis que l’Agència firmava amb els seus partners i socis nacionals i internacionals. I més endavant, va assumir la coordinació del projecte Experience Catalunya, el primer portal públic de venta online d’experiències turístiques al territori.

Mas Casas, projecte emprenedor i familiar

La vida familiar va traslladar a l’alumni al Baix Empordà, on durant 3 anys va engegar el projecte Visit Empordanet amb l’Àrea de Promoció Econòmica i Desenvolupament Local de l’Ajuntament de la Bisbal d’Empordà. 

Al finalitzar el projecte, la situació familiar va portar a Anna Pijuan i el seu marit a prendre de la decisió d’agafar les regnes de la granja de la família. Junts porten la gestió de Mas Casas, una explotació agrícola i ramadera situada a Cruïlles dedicada des de 1940 a la criança d’ovelles per a la venda de carn de xai i productes derivats de la seva llet i llana.

Mas Casas és el seu projecte emprenedor i familiar, i que té com a missió produir aliments sans i naturals que beneficiïn el benestar de les persones, respectant al màxim els animals i la terra. També organitzen tallers i visites guiades que, segons Anna Pijuan, és la part que més li agrada: “Heu de portar-ho tot al vostre terreny”, explica.

Per a l’alumni, l’emprenedoria és donar solucions a la societat de manera creativa. “És molt necessari ser creatiu, tenir una ment inquieta i prendre decisions assumint riscos”, conclou. Segons ella, s’ha de tenir capacitat de perdre la por i adaptar-se als canvis, ja sigui amb formació o demanant informació.

Per últim, la professional ha recomanat als estudiants passar per a moltes experiències, aconseguir metes però a tenir la ment oberta davant noves oportunitats. Segons ella, el món canvia molt ràpidament i això fa que no sigui útil preguntar-se: “on seré d’aquí 10 anys?”.  
 

 

Notícies relacionades

Totes les notícies