Jornada de Comunicació Intercultural a la Facultat

Jornada Comunicació Multicultural La Mina
La Facultat acull una jornada de Comunicació Intercultural sobre el barri de la Mina el pròxim 2 de maig. L’acte té com objectiu analitzar quines són les polítiques implantades en aquest barri multicultural. La jornada es farà a la Sala de Juntes de la Facultat de les 12 a les 17 hores.
 

28/04/2017

El barri de la Mina, pertanyent al municipi de Sant Adrià, encara que estigui a la part barcelonina del Besòs, és un barri d’una gran complexitat social i del qual, habitualment, es prefereix no parlar-ne, ja que el seu replantejament requereix un gran esforç i, sobretot, molta voluntat política. El reportatge pretén mostrar en pocs minuts aquesta realitat, a partir de quatre persones que el coneixen bé.

Quatre persones que des de diferents experiències: veïnal, professional, urbanística o d’empatia personal, ens explicaran que en pensen, que significa per a ells el barri, en termes vitals, professionals o intel·lectuals.

Ponents:
 
Josep Maria Monferrer. Escolapi. Viu al barri de la Mina des de fa uns quaranta anys. Ha estat mestre al barri fins a la seva jubilació. És president de l’Arxiu i Centre de Documentació de la Mina i del Camp de la Bota. Ha escrit quatre llibres sobre aquests dos barris. Ha estat guardonat amb el Premi Joan XXIII (2015) i amb el reconeixement de l’Institut Emmanuel Mounier (2017).
 
Daniela Idrovo. Nascuda a Colombia. Arquitecta. Està acabant una tesi doctoral basada en l’estudi de tres barris: dos de les ciutats d’Amsterdam i Medellín, respectivament, i el de la Mina. El seu intrerès està centrat en l’estudi de les barreres invisibles que es generen i que separen diferents col·lectius socials.
 
Lourdes Artero. Treballadora del Departament de Justícia de la Generalitat. Treballa al barri de la Mina des de fa molts anys. La seva feina està relacionada amb la problemàtica generada entre la població juvenil, que té un dels factors més significatius en la venda i consum de drogues.
 
Antoni Santos. Informàtic jubilat. Des de fa uns anys president de l’Associació de Veïns del barri barceloní de Sant Martí de Provençals. Treballa des de diferents plataformes veïnals del districte de Sant Martí, la qual cosa li ha permès un coneixement detallat de la seva situació i perspectives.
 
Jordi Casas. Doctor en història per la UPF. President del Grup d’Estudis Locals de Sant Cugat del Vallès.