Jordi Font, nou director del Memorial Democràtic

Jordi Font

Jordi Font, professor del Departament d'Història Moderna i Contemporània de la UAB, ha estat nomenat nou director del Memorial Democràtic, institució de la Generalitat dedicada al foment de la memòria històrica del període comprès entre 1931 i 1980.

16/11/2022

Centrat en l'etapa històrica que abasta la Segona República, la Guerra Civil, la dictadura franquista i la Transició democràtica, el Memorial Democràtic posa un èmfasi especial en "la recuperació de la memòria de les víctimes per motius ideològics, de consciència, religiosos o socials", així com en rememorar la lluita antifranquista, l’exili i la deportació, i organitza regularment exposicions, activitats i homenatges.

Font és doctor en Història Comparada Política i Social per la UAB, a més d'autor i editor de nombrosos llibres i publicacions sobre el franquisme, l’exili i altres temes relacionats amb el període. Ja havia estat director del Memorial Democràtic entre 2019 i 2021. Prèviament, de 2008 a 2019, havia estat al capdavant del Museu Memorial de l’Exili (MUME), situat a La Jonquera. Ha estat també gestor cultural i comissari d’exposicions, i ha impartit docència, a més de la UAB, a la Universidad de Girona.

Aquesta notícia s'emmarca dins dels següents ODS

  • Pau, justícia i institucions sòlides