Joan Boadas i Ramon Alberch, distingits internacionalment en l'àmbit de l'arxivística

Joan Boadas i Ramon Alberch, premiats internacionalment per l'ICA
Foto de Joan Boadas per gentilesa de l'Ajuntament de Girona.

El professor Joan Boadas, Cap del Servei de Gestió Documental, Arxius i Publicacions de l'Ajuntament de Girona; i Ramon Alberch, exdirector de l'ESAGED, han estat premiats pel Consell Internacional dels Arxius (ICA) per la seva trajectòria destacada en l'àmbit de l'arxivística. Els guardonats rebran les seves distincions en el marc del congrés que es celebra aquesta setmana a Roma.

20/09/2022

Joan Boadas, Cap del Servei de Gestió Documental, Arxius i Publicacions de l'Ajuntament de Girona, i director i professor del Postgrau Online en Gestió, Preservació i Difusió d'Arxius Fotogràfics de la UAB; juntament amb Ramon Alberch, exdirector de l'ESAGED, han rebut el reconeixement internacional per la seva dedicació destacada en l'àmbit de l'arxivística per part del Consell Internacional dels Arxius (ICA), organització no-governamental mundial per a la cooperació i innovació en l'arxivística i la gestió documental. 

Concretament, Boadas ha rebut dues distincions: el "Fellow of the International Council on Archives" i l'"Emmett Leahy Award" per la seva destacada trajectòria professional, les seves aportacions per fer avançar la disciplina, i el seu lideratge, entre altres mèrits. Aquest darrer guardó és considerat com el "Nobel" de l'arxivística, el reconeixement més important per als professionals que són un referent mundial per la seva tasca innovadora, dedicació i excel·lència.

La designació de l'"Emmett Leahy Award", guardó en homenatge a l'arxiver americà pioner en el mètode de gestió del cicle de vida dels documentsel realitzen els guanyadors d'edicions anteriors, de diversos països, que formen part del Comité del Premi.

Per la seva banda, Ramon Alberch, exdirector de l'Escola Superior d'Arxivística i Gestió de Documents de la UAB del 2002 al 2017, també ha estat distingit amb el "Fellow of the International Council on Archives" per la seva rellevant contribució a l'ICA, a la professió i per la seva participació i implicació en projectes internacionals, entre altres.

Els guardonats rebran els seus reconeixements en el marc de la celebració de la Novena Conferència Internacional del Consell Internacional d'Arxius que s'està portant a terme aquesta setmana a Roma.

Des d'Escola felicitem als nostres companys per aquesta merescuda fita.