Impuls internacional per al Postgrau en Ecoturisme i Guia de Natura

Ecoturisme

L'Escola coordinarà i desenvoluparà el projecte internacional “NATOUR – Joint postgraduate study-programme in ecotourism and nature guiding”, en el marc del programa Erasmus+ “Capacity building in the field of higher education”. El projecte pretén crear un pla de formació conjunt en ecoturisme i guies de natura entre universitats europees i llatinoamericanes, a partir del bagatge previ d'aquesta especialització impartida a la UAB.

01/10/2020

La Universitat Autònoma de Barcelona ha obtingut finançament per part de la Unió Europea per coordinar i desenvolupar el projecte “NATOUR – Joint postgraduate study-programme in ecotourism and nature guiding”, dins del programa Erasmus+ “Capacity Building in the field of higher education”. El projecte pretén crear un pla de formació conjunt en ecoturisme i guies de natura entre universitats europees i llatinoamericanes, a partir del bagatge previ del curs de Postgrau en Ecoturisme i Guia de Natura, que ha estat oferint de forma exitosa l’Escola de Turisme i Direcció Hotelera durant els darrers anys (enguany s’oferirà la sisena edició).  

Per dur a terme el projecte s’ha creat un consorci de deu institucions, liderat per la UAB, i que també inclou tres socis europeus (Universitat de les Açores, a Portugal, Universitat de Freiburg, a Alemanya, i la consultora ECQ, de Bulgària), dues universitats colombianes (Rosario i Javeriana), dues brasileres (Brasília i Federal Rural de Rio de Janeiro) i dues xilenes (INACAP i DUOC).  

NATOUR tindrà una durada de tres anys (del gener de 2021 al gener de 2024) i durant aquest període, els deu socis del projecte realitzaran seminaris de formació conjunta per al professorat, així com dissenyaran i implementaran els nous plans d’estudi a les respectives universitats, sempre amb enfocaments didàctics innovadors i incorporant les noves tecnologies. Compta amb el suport de l’Associació Europea per a la Interpretació del Patrimoni (Interpret Europe), i també contempla la mobilitat d’estudiants d’Amèrica Llatina cap a les universitats europees, on podran realitzar les seves pràctiques del nou postgrau durant el darrer any del projecte. 

La seva concessió representa un reconeixement i un impuls internacional molt important pel Postgrau en Ecoturisme i Guia de Natura de la UAB, en tant que formació de referència en aquest àmbit a escala europea. De fet, l’ecoturisme destaca cada vegada més com una aposta de futur tant a Europa com a Amèrica Llatina, en tant que és un tipus de turisme sostenible i d’alta qualitat que contribueix a la preservació dels recursos naturals i a la protecció dels ecosistemes. Així mateix, NATOUR obre les portes a futurs intercanvis entre les universitats que formen part del projecte, tant de professors, per la impartició de docència, com d’alumnes per la realització de mòduls específics o de les pràctiques professionals en entorns diferents.  

Sessió informativa online sobre formació en ecoturisme i guia de natura

La propera edició del Postgrau en Ecoturisme i Guia de Natura comença el 3 de novembre. El període d'inscripció encara és obert i, per resoldre dubtes a totes les persones interessades en cursar-lo, l'Escola ha organitzat una sessió informativa online. Es farà el dimarts 20 d'octubre, a les 18h. Inscripcions obertes.

 

Notícies relacionades

Consultant els programes de màsters i postgraus de l'Escola

Admissió oberta als màsters i postgraus de l'Escola per al curs 2021-22

Al web UAB pots consultar l'oferta completa, tant de màsters oficials com de màsters i postgraus propis, que comencen les classes al setembre/octubre. L'admissió és oberta per als màsters oficials i per la majoria de màsters i postgraus propis. L'Escola ofereix diverses especialitzacions en l'àmbit turístic i hoteler. Les places són limitades!

Totes les notícies