Iker Mons guanya la 46a edició del Premi El Ciervo-Enrique Ferrán.

L’alumne de tercer de Periodisme, Iker Mons, és guardonat amb el 46è Premi El Ciervo-Enrique Ferran d’articles periodístics.
22/02/2022
La revista literària El Ciervo, en col·laboració amb el Consorci de la Zona Franca de Barcelona, ha celebrat la 46a edició del Premi El Ciervo – Enrique Ferrán d’articles periodístics. El guardonat d'aquesta edició ha estat Iker Mons, alumne de tercer curs del Grau de Periodisme de la facultat.
Carme Ferré és docent del departament de Mitjans, Cultura i Comunicació i, tal com ens explica el guardonat d’aquesta edició, també és qui va fer que l’alumne es presentés al concurs de la revista El Ciervo. Ferré imparteix l’assignatura de Periodisme d’Opinió i en una de les seves classes va presentar les bases del Premi Enrique Ferrán. L'Iker va decidir provar sort.
La temàtica proposada per la revista El Ciervo va ser Cap a una nova economia. Per què? Per a qui? Els articles presentats no podien superar les mil paraules d’extensió i els participants podien ser persones de qualsevol edat i procedència. L’objectiu d’aquesta temàtica era que els participants desenvolupessin un article d’opinió sobre com serà la nova economia i què ens aportarà com a societat.
Hem pogut parlar amb el guanyador i alumne de la facultat, Iker Mons, qui ens ha explicat que com la temàtica era molt amplia cada autor ha tractat un tema diferent sota les mateixes bases. Inicialment, l’article de l’Iker s’anava a basar en l’ètica i l’economia circular, però finalment va decidir centrar-se en un tema menys visible perquè considerava que era millor parlar d’un tema que encara no és un problema abans que ho sigui.
Educando al precariado és el títol de l’article guanyador. Mons explica com el sistema educatiu no ha canviat sinó que, simplement, modifica el seu contingut sense que la metodologia que ho ensenya evolucioni. En aquest també tracta com l’auge de la precarietat laboral, a causa de la tecnificació i mecanització dels llocs de feina i de l’àmbit de producció, és un problema que afecta i afectarà els estudiants i futures generacions de la nostra societat. La incorporació de la tecnologia als diferents sectors laborals està substituint llocs de feina que són essencials pels estudiants actuals, la qual cosa ens porta a reflexionar en què treballaran les futures generacions d’aquí a deu anys, tal com proposa Mons al seu article.
L’Iker considerava que l'article que va crear era digne d’un concurs, no per com l’havia escrit, sinó pel seu contingut i no tenim cap dubte d’això. Ahir, 21 de febrer, es va celebrar l’acte d’entrega del premi a les 18h a la biblioteca de la Facultat de Comunicació i Relacions Internacionals Blanquerna de Barcelona. El format de l’acte va ser una taula rodona que comptava amb les intervencions de Jaume Boix, director de El Ciervo, Pere Navarro, delegat especial de l’Estat al Consorci de la Zona Franca de Barcelona, Blanca Sorigué, directora general del Consorci de la Zona Franca de Barcelona, Francesc Solé Parellada, catedràtic emèrit de la UPC, Andreu Missé, director de Alternativas Económicas, i el guanyador del premi, Iker Mons.
El premi atorgat a l’Iker està recompensat amb 1.000 euros i la publicació de l’article a la revista El Ciervo. Des de la facultat volem felicitar el nostre alumne per tan bona feina.
Aquesta notícia s'emmarca dins dels següents ODS