II Seminari Internacional dels Arxius de l’Esport, amb participació d’exalumnes i professorat ESAGED

Seminari Internacional Arxius i Esports 2020

Enguany, aquesta trobada internacional sobre arxius i gestió documental al món dels esports es farà el 14 d’octubre, via online. Diversos exalumnes i professors de l’Escola participaran com a ponents i compartint les seves experiències professionals. Inscripcions obertes.

28/09/2020

El dissabte 14 d’octubre se celebrarà el II Seminari Internacional dels Arxius de l’Esport, esdeveniment que tractarà les novetats sobre la gestió de documents esportius i es debatrà sobre la seva aplicació i beneficis.

Aquest any, el seminari serà online i es farà de 16 a 19 hores. La trobada inclourà experts i professionals relacionats amb el món dels esports i els arxius de França, Finlàndia i Catalunya.

Entre els ponents es troben antics alumnes i exprofessors de l’Escola Superior d’Arxivística i Gestió de Documents, com ara Fina Solà, presidenta de la Secció d’Arxius de l’Esport del Consell Internacional dels Arxius (ICA/SPO) –una de les entitats organitzadores-; o Enric Cobo, responsable del servei de coordinació de la Xarxa d’Arxius Comarcals del Departament de Cultura.

Ambdós serán els responsables de presentar la “Guia de suport als arxius de les entitats i federacions esportives a Catalunya”, que es va publicar al mes de gener com una eina de suport als clubs i federacions per tal que puguin fer un correcte tractament del seu fons documental.

El seminari també inclourà una taula rodona on s’abordaran experiències i bones pràctiques sobre la gestió de documents al voltant dels esports, on també hi participaran titulats i membres del professorat de l’Escola.

El professor David Iglesias, responsable de la secció de Documentació Fotogràfica i Audiovisual de l’Ajuntament de Girona, oferirà una ponència titulada “Esports i cultura: un exercici de memòria oral sobre la base del fons fotogràfic”.

El docent Joan Soler, director de l’Arxiu Històric de Terrassa i president de l’Associació d’Arxivers i Gestors de Documents de Catalunya, farà una intervenció sota el títol “’Les 7 proves d’Hèrcules’ o com dinamitzar els arxius d’esports jugant”.

Júlio Quílez, exprofessor de l’Escola i director de l’Arxiu Comarcal de l’Alt Urgell, també farà una ponència sobre la “Recuperació i difusió de la memòria dels Jocs Olímpics de Barcelona ’92 de la subseu olímpica de la Seu d’Urgell».

I, per últim, el titulat Alexis Serrano i actual director de l’Arxiu Comarcal del Maresme, presentarà: “’Mataró: persones i carrer(e)s’, una experiència col·laborativa a partir de fotografies esportives”.

L’assistència és gratuïta i es pot fer la inscripció fins al divendres 9 d’octubre.