I Congrés Internacional d'història de la corrupció política a l'Espanya contemporània (segles XIX-XXI)

Corrupció

Els propers 14 i 15 de desembre se celebrarà el I Congrés Internacional d'història de la corrupció política a l'Espanya contemporània (segles XIX-XXI), una coproducció del Born Centre de Memòria i Cultura; el Grup d'Història del Parlamentarisme; la Diputació de Barcelona i l'Institut de Ciències Polítiques i Socials.

01/12/2017

El I Congrés Internacional d'història de la corrupció política a l'Espanya contemporània (segles XIX-XXI) se celebrarà el proper dies 14 i 15 de desembre a El Born Centre de Cultura i Memòria. Es tracta d’un encàrrec d’El Born CCM al Grup d'Història del Parlamentarisme (Universitat Autònoma de Barcelona), que en els darrers anys ha impulsat amb determinació aquesta línia d'investigació des d'una perspectiva innovadora i transnacional. En l'organització també hi participa la Diputació de Barcelona i l'Institut de Ciències Polítiques i Socials, i l'acte s’inscriu en les activitats de la xarxa International Scientific Coordination Network (GDRI) Politics & Corruption.
 
El Congrés convida a fer una reflexió oberta a diferents disciplines científiques per tal d’analitzar la corrupció política més enllà del present i de la política institucional. Així doncs, posarà l’accent en la interpretació d’aquest fenomen des d’una perspectiva temporal i territorial prou àmplia. Així, l’objectiu del Congrés és revisar com  les noves i velles formes de fer política van venir donades per renovats o tradicionals discursos i pràctiques de corrupció.
 
El comitè organitzador del Congrés ha rebut i acceptat 34 comunicacions, que es dividiran en tres tallers temàtics:

  • Corrupció al poder i a les diferents administracions públiques.
  • Corrupció electoral, clientelisme i denúncies contra pràctiques immorals.
  • Relacions entre el poder polític i econòmic. La construcció social del concepte de corrupció: mirades i canvis en la delimitació entre espai públic i espai privat.
 
Per fer la inscripció al congrés cal fer un ingrés de 30€ (quota general) o 20€ (comunicants, estudiants i majors de 65 anys) al número de compte que s’indica al seu web.
 
Per a més informació podeu consultar el aquest web o enviar un correu electrònic a congres.internacional.corrupcio@uab.cat.

 

Notícies relacionades

Totes les notícies