Has fugit alguna vegada d’un bombardeig?

ACNUR

Des del 13 fins al 30 de novembre posa’t en la pell d’una persona refugiada a través de la realitat virtual. L’exposició interactiva “No dejes a nadie atrás: el asilo y la Agenda 2030”, organitzada pel Comitè espanyol d’ACNUR, estarà en dues ubicacions: una a l’esplanada davant de la Facultat de Dret i, l’altra, a la Sala del Teatre de 10h a 17h de dilluns a divendres.

14/11/2018

T’has preguntat algun cop què passaria si haguessis de deixar-ho tot per escapar d’un conflicte? La por, l’exposició a la violència i la precarietat de la fugida són experiències que formen part de la vida de més de 68 milions de persones desplaçades forçosament al món.

Ara, gràcies als dispositius de realitat virtual, podràs “viure” una reproducció de la realitat a la que s’enfronten les persones refugiades. Per fer-ho, una exposició d’ACNUR amb finançament de l’Agencia Española de Cooperación arriba a la Universitat Autònoma de Barcelona amb dos espais diferenciats del 13 fins al 30 de novembre.

D’una banda, a l’esplanada de gespa de davant la Facultat de Dret trobaràs una exposició interactiva dinamitzada per una persona o per realitat virtual. De l’altre, a la Sala del Teatre de la UAB (Edifici Àgora, Plaça Cívica), podràs veure una presentació de fotografies i roll-ups sobre la tasca d’ACNUR a través de 7 històries de vida de 7 persones refugiades.

L’exposició posa sobre la taula quins son els reptes als quals s’enfronten les organitzacions que realitzen aquesta tasca solidària. Concretament, amb una mirada a l’Agenda 2030 per al Desenvolupament Sostenible: 17 objectius i 169 fites per assegurar que no es deixa ningú enrere i per garantir els drets humans

Aquesta activitat forma part del Projecte MAR: Migracions, Asil i Refugi a la Univeristat, una proposta de sensibilització, formació i mobilització entorn a qüestions relacionades amb els desplaçament forçosos i els fenòmens migratoris del Programa Acollida de la Fundació Autònoma Solidària.

 

Notícies relacionades

Totes les notícies