Èxit d'assistència al seminari del Doctorat en Turisme impartit pel Dr. Eduardo Parra

El Dr. Eduardo Parra juntament amb els assistents al seminari
El Dr. Eduardo Parra, ponent del seminari, juntament amb el Dr. Francesc Romagosa, Coordinador del Doctorat en Turisme de la UAB, i diversos doctorands que van assistir a la sessió.

El Dr. Eduardo Parra, docent de la Universidad de La Laguna, va oferir un seminari als estudiants del Doctorat en Turisme de la UAB, sobre el procés de publicació d'un article científic en l'àmbit turístic en revistes acadèmiques internacionals de prestigi. La sessió, celebrada el passat 14 de juny, va comptar amb el suport de REDINTUR, la xarxa d'universitats espanyoles especialitzades en docència de màsters i doctorats en Turisme.

21/06/2023

Fotografia del Dr. Eduardo Parra, de la Universidad de La LagunaEl passat 14 de juny el programa de Doctorat en Turisme de la Universitat Autònoma de Barcelona va organitzar, sota la coordinació del Dr. Francesc Romagosa, un seminari de recerca titulat “How to publish papers in JCR Q1 journals”, adreçat principalment als estudiants d'aquests estudis. La conferència, pronunciada pel Dr. Eduardo Parra, de la Universidad de La Laguna, va comptar amb el suport de REDINTUR, la xarxa d’universitats espanyoles que imparteixen màsters i doctorats en el camp del Turisme.

El seminari va tractar sobre el procés de publicació d’un article científic en l’àmbit del turisme, sobretot en revistes acadèmiques internacionals d’alt nivell (“top journals”, classificades com a JCR Q1). Parra, a partir de la seva experiència com a editor de dues revistes de prestigi com són Tourism Review i Journal of Destination Marketing & Management, va desgranar els principals aspectes a tenir en compte a l’hora de publicar un article.

Entre aquests, la selecció adequada del tema (identificant els buits en la literatura) i de la metodologia, l’aposta per l’originalitat i la innovació, la resposta apropiada als requeriments dels revisors de l’article, sense oblidar la importància de difondre i divulgar al màxim la peça una vegada ha estat publicada. A més, els assistents van tenir el privilegi de conèixer les interioritats del procés de revisió d’un article (peer review), amb les diferents fases que la conformen.

Al seminari hi van assistir una desena de doctorands de la UAB de forma presencial, mentre que un centenar d'investigadors en Turisme de les diferents universitats que formen part de REDINTUR ho van fer de forma remota, atès que l’acte es va retransmetre en streaming per a tots els centres universitaris de la xarxa. Els participants van poder interactuar amb el ponent i en finalitzar la jornada la gran majoria va destacar l’alt interès i utilitat del seminari per a les seves respectives recerques.