'EUTDH Testimonials' amb els alumni Arnau Martí i Mayo Zhao

Arnau Martí, alumni de l'Escola

Els alumni Arnau Martí, Area Manager d’Interhome, i Mayo Zhao, propiertari i gerent de Purotel Yancheng (Xina), han explicat la seva experiència professional en els sectors del lloguer turístic de cases i apartaments, i de l'hoteleria, respectivament, posant especial èmfasi en el moment actual de pandèmia per la COVID-19.

08/10/2020

En el marc del cicle de trobades dels EUTDH Testimonials, que pretenen apropar l'experiència i trajectòria professional de graduats i graduades de l'Escola de les diferents titulacions als estudiants de darrers cursos dels Graus, s'han portat a terme dues noves sessions els dies 13 i 14 d'octubre.

La primera xerrada ha estat a càrrec de l'alumni Arnau Martí, Area Manager d’Interhome, que aquest dimarts ha explicat als estudiants de Grau la seva experiència en aquesta empresa internacional dedicada al lloguer de cases i apartaments.

Es tracta d’un dels àmbits del sector que actualment està en desenvolupament, tot oferint dades i comparacions dels últims exercicis. “Hem de crear plegats, tots els professionals del sector, per seguir construint en positiu”, ha dit als alumnes.

Interhome ofereix vacants de pràctiques als estudiants de l’Escola en àrees com Recepcions o Reserves, Business Development o Marketing, però recentment també ha obert posicions de nova creació com a House Quality Manager, Service Manager o Knowledge Manager (Big Data).

La segona xerrada ha tingut lloc aquest dimecres, i ha estat a càrrec de Mayo Zhao, titulat del Màster en Gestió d'Empreses Hoteleres de l'Escola.

A través d'una videoconferència des de Xina, l'exalumne ha explicat als estudiants de Grau els seus inicis en el món de l’hoteleria. Després de graduar-se en Filologia Hispànica, Zhao va treballar en un hotel a Cuba i, més tard, implementant projectes ferials per Fira Barcelona.

Després de cursar el Màster, l’exalumne es va embarcar en un projecte que consistia en la construcció d’un hotel. Aquesta experiència emprenedora li ha permès aprendre com funciona el procés de preparació i obertura d’un hotel, així com la seva operació diària.

Purotel Yancheng és un establiment de 133 habitacions que té com missió oferir un servei d’alts estàndards a la ciutat de Yancheng, al sud de la Xina. Per a Zhou, portar un terme un projectes d’aquestes magnituds des de zero ha estat tot un repte: “La diferència entre una idea i un producte esculpit és que el pots tocar i sentir”.

L’exestudiant ha comentat que, com a emprenedor/a, és important tenir coratge per prendre decisions i no tenir por a equivocar-se, ja que de tot se n’aprèn. Segons ell, la clau de l’èxit està en buscar la qualitat en tot el què fas, “des de la recepció fins a la gestió”.

Sobre el seu pas per l’Escola, Zhao ha explicat que el Màster li va permetre adquirir competències financeres per a encarar qualsevol tipus de negoci i aprendre com gestionar un hotel que ja compta amb 40 treballadors. “Totes les classes són útils i pots extreure aprenentatges de tots els professors”, ha dit.

Zhao ha animat als estudiants a realitzar un programa de pràctiques cross-training que els permeti veure totes les perspectives d’un negoci hoteler. A més, ha comunicat als estudiants que, quan la situació de la pandèmia hagi disminuït, podrà oferir un programa de pràctiques d’aquestes característiques al seu hotel.

 

Notícies relacionades

Programa de mobilitat SICUE

Convocatòria del Programa SICUE 2021-22 per estades d'estudis a altres universitats espanyoles

El programa SICUE permet als estudiants realitzar una part dels seus estudis en una altra universitat d'Espanya. La convocatòria per presentar sol·licituds per al curs 2021-2022 s'obrirà del 12 de febrer al 4 de març. Albert Vancells, Coordinador d'Intercanvis d'Estudis de l'Escola, oferirà una xerrada informativa online sobre aquest programa de mobilitat el dilluns 15 de febrer, a les 12 hores.


 

Totes les notícies