Estudiants de Turisme i Direcció Hotelera participen en un Erasmus+ Blended Intensive Program a Finlàndia

Estudiants participants a l'Erasmus+ Blended Intensive Program a Finlàndia
Un dels grups d'estudiants de les tres universitats participants a l'Erasmus+ Blended Intensive Program a Finlàndia

Deu estudiants de l'assignatura "Organització de Congressos i Esdeveniments" de Turisme i Direcció Hotelera - Escola FUAB Formació van participar en un Erasmus+ Blended Intensive Program a Finlàndia, conjuntament amb alumnes de la Lapland University of Applied Sciences, i la University of Maribor (Eslovènia), en el marc de la celebració de l'Arctic Design Week.

23/03/2023

Deu estudiants de l'assignatura "Organització de Congressos i Esdeveniments" de Turisme i Direcció Hotelera - Escola FUAB Formació van participar durant nou dies en un Erasmus+ Blended Intensive Program a Finlàndia, conjuntament amb alumnes de la Lapin AMK (Lapland University of Applied Sciences, i la University of Maribor (Eslovènia), durant aquest mes de març.

Es tractava d'un programa intensiu combinat on els estudiants treballaven prèviament, a distància, una temàtica d'estudi, i posteriorment, es reunien presencialment, a través de la mobilitat internacional que ofereix el programa Erasmus+, per trobar-se amb la resta d'equips participants, i treballar plegats els aspectes més pràctics del projecte.

Enguany l'alumnat del centre va realitzar la part presencial d'aquest curs en el marc de l'Arctic Design Week, un esdeveniment multidisciplinar que abarcava diversos camps de la cultura, la música, les arts, la salut, el benestar de les persones i la solidaritat, que es celebra anualment a la ciutat finesa de Rovaniemi.

Els estudiants van treballar en equips formats per companys i companyes de les altres dues universitats en l'organització i realització de diversos esdeveniments, com per exemple, crear una activitat per a nens, preparar i posar en pràctica una jornada de cultura finesa, un sopar típic del país a un hotel de gel, fins a un esdeveniment - tipus market - de moda sostenible.

 

Un dels equips d'estudiants de les tres universitats participants al BIP de Finlàndia
Un altre dels equips d'estudiants multiculturals participants al programa.

 

Una experiència internacional "espectacular" tot treballant amb equips d'altres cultures

En aquest sentit, Sandra Rot, estudiant de 4t del Grau en Turisme, es mostrava molt satisfeta amb aquesta experiència on havien treballat amb estudiants d'altres nacionalitats: "Hem pogut desenvolupar les nostres capacitats d'adaptació i posar en pràctica l'anglès com a mitjà de comunicació". També destacava l'aprenentatge adquirit amb aquest programa intensiu de mobilitat internacional: "Hem après de les diferències culturals, que ens han enriquit i ensenyat que hi ha altres maneres de fer les coses millor de com les coneixem, i aprendre com és la cultura finesa i endinsar-nos durant nou dies a una realitat bastant diferent a la nostra", afegia. 

La Sandra contemplava també que aquesta activitat impulsada des de l'Escola, havia estat una "oportunitat única que no podíem deixar escapar per conèixer altres països i models d'educació".

Per la seva part, Carla Peiró, alumna de 4t del Grau en Direcció Hotelera, comentava que havia participat en l'equip de màrqueting de l'esdeveniment que havia de posar en marxa amb els seus companys eslovens i finesos, i li va sorprendre molt els enormes recursos que tenia la universitat amfitriona per poder desenvolupar econòmicament el seu pla dissenyat per donar a conèixer la seva proposta. "Tot ho pagava la universitat, pel que va ser una experiència super enriquidora ja que vam fer un esdeveniment de veritat. Tenien fins i tot cotxes que et deixaven per anar a fer les tasques que necessitava el grup; coses que per nosaltres eren impensables i impossibles de fer, però allà tot era possible", explicava.

També la Carla mencionava l'experiència "espectacular" que havia estat fer aquesta estada internacional, tant per totes les activitats que van realitzar a la universitat lapona, com les visites turístiques per conèixer aquesta destinació: "A Rovaniemi hi havia moltíssimes coses per fer: visitar la Santa Claus Village, els centres comercials, activitats de tot tipus, veure les aurores boreals, la vida nocturna..."

Aquesta era la segona ocasió que estudiants dels Graus de Turisme i Direcció Hotelera havien participat a un projecte d’aquestes característiques. El passat desembre diversos alumnes van viatjar a Klagenfurt (Àustria) per assistir a diferents sessions de treball sobre emprenedoria sostenible i desenvolupament d’idees innovadores que donessin resposta als Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS).

 

Visita nocturna dels estudiants per gaudir de les aurores boreals
Visita nocturna dels estudiants per contemplar les aurores boreals.