Estudiants de l'EUTDH fan de guies turístics del 48H Open House Barcelona

img_open-house-barcelona-eutdh

En l'edició de l'any 2023 del 48H Open House Barcelona van tornar a participar per tercer any consecutiu alumnes de l'assignatura "Tourist Guide" del Grau de Turisme i del Grau de Turisme en Anglès.

30/10/2023

En el marc del 48H Open House Barcelona 2023, el dissabte 21 d’octubre, estudiants de Grau de l’EUTDH (Turisme i Direcció Hotelera UAB) van participar com a guies turístics a diferents edificis reconeguts de la ciutat de Barcelona, com l’Institut Català de la Salut i l’Ateneu Barcelonès.

Un any més, se celebra el 48H Open House Barcelona 2023, una celebració de l'arquitectura que obre les portes a més de 250 edificis a Barcelona, oferint als visitants una oportunitat única d'explorar la riquesa de la ciutat en termes d'arquitectura i història.

A l’Esquerra de l’Eixample els estudiants de l’EUTDH van guiar als visitants perquè coneguessin l’Institut Català de la Salut, on actualment treballen més de quatre-centes persones. L'edifici, situat al xamfrà de Balmes i Gran Via, va ser originalment habitatge, reconstruït durant la Guerra Civil per Lluís Bonet i Garí per a l'Institut Nacional de Previsió.

La segona localització va ser l’Antic Palau Savassona (Ateneu Barcelonès). Un edifici del segle XVIII, seu de l'Ateneu Barcelonès des del 1907, amb diverses transformacions al llarg del temps. Una rehabilitació recent ha millorat l'edifici, destacant l'accés amb un pati, la decoració dels salons, la biblioteca del segle XVIII i un jardí romàntic del segle XIX. L'Ateneu Barcelonès, fundat el 1860 com a Ateneo Catalán i rebatejat el 1872, celebra el seu 150è aniversari aquest any.

Casa Convalescència també obre les seves portes

En el marc del 48H Open House Barcelona, també va participar Casa Convalescència, amb una jornada de portes obertes de 10 h a 19 h. Es tracta d’un edifici que forma part del conjunt monumental de l’Hospital de la Santa Creu i Sant Pau –declarat Patrimoni Cultural de la Humanitat per la UNESCO l’any 1997- i gestionat per la Fundació UAB. Una obra de renom del modernisme català, amb més de 6.000 m² d'història, l'edifici va ser dirigit per Lluís Domènech i Montaner i el seu fill Pere Domènech i Roura.

Les visites grupals van ser ininterrompudes durant tot el dia, permetent als visitants explorar els racons més destacats, com la façana, la biblioteca Josep Laporte, l'escala principal, l'Aula Magna i l'Aula 11.13.