Es presenten oportunitats de pràctiques a Noruega, a l’Artico Icebar

Artico Ice Bar Noruega

Un dels cofundadors de l’Icebar, José Mijares, va visitar l’Escola recentment per explicar quin és el tipus de pràctiques que ofereixen a estudiants des de fa més de 16 anys. L’empresa permet assumir rols molt polivalents en què, sobretot, es prioritza aprendre a fer rutes guiades.

26/11/2019

El passat 20 de novembre, l’Escola va rebre la visita de José Mijares, cofundador d’un dels primers bars de gel d’Europa: l'Artico Icebar.

José Mijares i Gloria Pamplona van fundar la seva pròpia empresa l’any 2004, a Honningsvåg, després d’anys d’exercir com a guies turístics per Escandinavia. Neix així un negoci que ha anat evolucionant. L’Artico Icebar està obert des de març fins a finals de setembre, essent reconstruït cada any amb gel autèntic que prové dels llacs de la zona.

El local és l’atracció turística del negoci, que també es complementa amb una botiga d’objectes nadalencs, i també funciona com una agència que ofereix tours per a les zones turístiques properes d’aquesta localitat, considerada la ciutat més septemtrional del món.

Honningsvåg és el quart port més important de Noruega, en què durant la temporada de creuers (abril – octubre) es preveu l’arribada d’unes 250.000 persones. La durada ideal de les pràctiques, doncs, és entre els mesos de maig i agost.

L’Artico Icebar ofereix pràctiques internacionals remunerades durant aquest període estival amb l’objectiu d’aprendre. Els responsables fa 16 anys que acullen estudiants en pràctiques durant l’època de turisme de creuer i els formen per fer visites guiades. Un requisit per a aquestes pràctiques, doncs, és el domini de l’anglès.

Els responsables sempre intenten donar un rol que s’adapti als punts forts i que permeti reforçar les habilitats desitjades de cada estudiant, ja que es tracta d’un negoci diversificat. “Volem que viviu l’experiència”, justificava Mijares.

L’empresa facilita als estudiants en pràctiques una casa –recentment renovada- on conviure, i a la seva pàgina web, constantment es faciliten vídeos creats per als propis alumnes amb l’objectiu de donar consells i explicar com és el dia a dia a Honningsvåg.

Una de les últimes alumnes que han estat fent les seves pràctiques internacionals a l’Artico Icebar és l’Anna Charles Vergés. En aquest enllaç, podeu llegir la seva experiència.

 

Notícies relacionades

Totes les notícies