Ens visita Filipa Soares, Agregada d'Educació a l'Ambaixada de Portugal

professora Filipa Soares

El passat 20 de juny vam rebre la visita de la professora Filipa Soares, Agregada d’Educació a l'Ambaixada de Portugal a Espanya i Coordinadora d'Ensenyament de la Llengua Portuguesa per a Espanya i Andorra.

04/07/2023

La FTI celebra un pas més en una història conjunta que, amb gairebé un quart de segle, reforça els llaços entre Portugal i Catalunya.  

La trobada va tenir lloc al despatx del professor Màrius Martinez, vicerector de relacions internacionals de la UAB, i també va comptar amb la participació de la professora Olga Torres, degana de la FTI, i del professor Nazir Can, vicedegà de la FTI i director de la Càtedra José Saramago.

A la reunió es van debatre els darrers detalls del nou protocol de cooperació entre la UAB i Camões, Instituto da Cooperação e da Língua, i de la renovació de l'acord que fomenta la recerca en l'àmbit de les actuacions impulsades per la Càtedra José Saramago de la UAB. Projectats per als propers tres anys, aquests acords consoliden la presència de la llengua i la cultura portugueses entre nosaltres.

Finalment, amb un objectiu similar, la professora Filipa Soares va oferir al Centro de Língua Portuguesa Camões i a la Càtedra José Saramago un conjunt de llibres d'alguns dels noms més importants de la literatura portuguesa contemporània. Aquesta col·lecció ja està disponible a tota la comunitat acadèmica.

La FTI celebra un pas més en una història conjunta que, amb gairebé un quart de segle, reforça els llaços entre Portugal i Catalunya. 

 

Notícia em português

No passado dia 20 de junho, recebemos a visita da professora Filipa Soares, Adida para Assuntos de Educação da Embaixada de Portugal em Espanha e Coordenadora de Ensino de Língua Portuguesa para Espanha e Andorra.

O encontro teve lugar no gabinete do professor Màrius Martinez, Vice-Reitor de Relações Internacionais da UAB, e contou também com a participação da professora Olga Torres, Decana da FTI, e do professor Nazir Can, Vice-Decano da FTI e Diretor da Cátedra José Saramago.

A reunião serviu para discutir os últimos detalhes do novo protocolo de cooperação entre a UAB e o Camões, Instituto da Cooperação e da Língua, e da renovação do acordo que fomenta a investigação no âmbito das ações promovidas pela Cátedra José Saramago. Projetados para os próximos três anos, estes acordos reforçam a presença da língua e da cultura portuguesas entre nós.

Finalmente, com um objetivo similar, a professora Filipa Soares ofereceu ao Centro de Língua Portuguesa Camões e à Cátedra José Saramago um conjunto de livros de alguns dos nomes mais importantes da literatura portuguesa contemporânea. Este acervo já se encontra à disposição da comunidade académica.

A FTI celebra mais este passo de uma história conjunta que, com quase um quarto de século, fortalece os laços entre Portugal e a Catalunha.