El workshop en microbiologia alimentària MRAMA arriba a la 15a edició

El workshop en microbiologia alimentària MRAMA arriba a la 15a edició
Istock/luchschen
El XV workshop sobre Mètodes Ràpids i Automatització en Microbiologia Alimentària (MRAMA) té lloc del 22 al 25 de novembre a la Facultat de Veterinària, organitzat pel Centre d’Innovació, Recerca i Transferència en Tecnologia dels Aliments i el Departament de Ciència Animal i dels Aliments.

09/11/2016

MRAMA té com a objectiu ampliar i difondre els coneixements teòrics i pràctics sobre mètodes ràpids innovadors per detectar, comptar, aïllar i caracteritzar els microorganismes, i els seus metabòlits, habituals en els aliments i en l'aigua.

Amb una durada de quatre dies, compta amb ponències de prestigiosos experts nacionals i internacionals, sessions pràctiques en laboratori, tallers, taules rodones i una mostra amb l'exposició de més d'una desena d'empreses de microbiologia.

Aquesta edició, la conferència inaugural l'imparteix José Juan Rodríguez Jerez, professor del Departament de Ciència Animal i dels Aliments de la UAB, qui oferirà una visió general sobre els mètodes ràpids i miniaturitzats, i l'automatització en microbiologia.

Altre ponents que intervenen al workshop són Armand Sánchez Bonastre (Departament de Ciència Animal i dels Aliments de la UAB), que parlarà sobre la polymerase chain reaction (PCR) i la seqüenciació genòmica massiva aplicades a la seguretat alimentària; David Rodríguez Lázaro (Universitat de Burgos), amb una ponència sobre l'harmonització i l'estandardització en microbiologia molecular alimentària; José Martínez Peinado (Universitat Complutense de Madrid), que dissertarà sobre els llevats en els aliments; Mª del Carmen Portillo (Universitat Rovira i Virgili), qui parlarà sobre la producció i detecció de les alteracions microbiològiques en vins i caves.

Els ponents internacionals en aquesta ocasió són Olav Sliekers (Purac Biochem, Països Baixos), amb una ponència sobre el deteriorament dels productes càrnics en l’era genòmica; Martin G. Wilkinson (University of Limerick, Irlanda), que parlarà sobre citometria de flux i microbiologia alimentària; i David Tomás Fornés (Nestec, Centre de Recerca de Nestlé, Suïssa), qui dissertarà sobre les tècniques de mostreig per al control microbiològic ambiental en la indústria alimentària.

L’última jornada es dedica a la realització de tres tallers, sobre el perills microbiològics en els sistemes APPCC, l’ús dels recursos per a microbiologia predictiva disponibles en internet i els al·lergògens alimentaris i els mètodes per a la seva detecció i quantificació.

El workshop MRAMA s'adreça a directors i tècnics d'indústries, consultories i laboratoris agroalimentaris, i d'altres sectors (microbiològic, clínic, farmacèutic, cosmètic, químic, mediambiental, etc.); inspectors veterinaris  i altre personal de l'administració; estudiants de grau i postgrau, personal tècnic i professors universitaris i personal d'altres centres de recerca.

XV workshop sobre Mètodes Ràpids i Automatització en Microbiologia alimentària (MRAMA)