El passat 6 de novembre vam gaudir de tres jornades a la Facultat de Ciències de la Comunicació

Imatge de Judith Membrives, Carles Planas, Patricia Ventura i Josep Àngel Guimerà a la xerrada

El dilluns 6 de novembre es van dur a terme tres jornades en context d’activitats campus a la Facultat de Ciències de la Comunicació.

13/11/2023

El dilluns 6 de novembre es van dur a terme tres jornades en el context d’activitats campus a la Facultat de Ciències de la Comunicació.


La xerrada No esteu solxs es va organitzar per la Comissió d’Igualtat i tenia com a propòsit  presentar a estudiants i professionals el Servei d'atenció i prevenció a les víctimes de violències masclistes en el sector audiovisual i dels arts escèniques.

Aquesta va ser impartida a l’aula 5 (aules docents) de la facultat per les professionals Aina Troncoso, psicòloga i formadora, especialitzada en violències masclistes i en diversitat afectiva, sexual i de gènere i Laia Aubia, directora de l'Acadèmia del Cinema Català des del 2018.

 

Per una altra banda, Jordi Esqué, de l’empresa El despertador, va dur a terme la xerrada organitzada pel Servei d’Ocupabilitat UAB que duia de nom Identifica el teu objectiu professional i defineix què vols ser de gran! Aquesta es va plantejar com una activitat eminentment pràctica. Mitjançant diverses dinàmiques i la interacció del grup, cada participant va poder reflexionar sobre el seu objectiu professional d’acord amb els seus punts forts, motivacions i les pròpies expectatives laborals. També es va fer una anàlisi d'ocupacions i ofertes de feina per conèixer més a fons les possibilitats de ofereix el mercat laboral.

 

Finalment, la Facultat de Ciències de la Comunicació de la UAB i el Grup de Periodistes Ramon Barnils van coorganitzar una taula rodona sota el nom: Cobrir la tecnologia: Com s’informa sobre intel·ligència artificial a Catalunya?

En aquesta hi van participar Enric Borràs, sotsdirector de l’Ara, Judith Membrives, tècnica de digitalització de Lafede.cat, Carles Planas, periodista tecnològic d’El Periódico de Catalunya, Patricia Ventura, consultora independent i experta en periodisme i intel·ligència artificial i Josep Àngel Guimerà, professor de periodisme de la UAB com a moderador.

Els quals van abordar diferents qüestions que es troben a la intersecció entre societat, tecnologia i periodisme. També s’hi van presentar els resultats de la recerca Com s’informa sobre intel·ligència artificial? Anàlisi i recomanacions amb perspectiva de drets humans.