Dos estudiants d'un grau interuniversitari de la UAB reben un premi pel seu TFG

Premiats

Els estudiants Adrià Sala i Anna Moya Ponce, estudiants del grau interuniversitari de Filosofia, Política i Economia de la UAB/UPF/UAM/UC3M han rebut un premi Miquel Caminal i Anna Alabart pels seus Treballs de Fi de Grau. 

22/12/2023

Els estudiants Adrià Sala i Anna Moya Ponce, estudiants del grau interuniversitari de Filosofia, Política i Economia de la UAB/UPF/UAM/UC3M han rebut un premi Miquel Caminal i Anna Alabart pels seus Treballs de Fi de Grau. L’entrega de premis es va fer dimarts 12 de desembre a l’espai La Ciba de Santa Coloma de Gramanet.

Es tracta d’uns premis que entrega el Col.legi de Professionals de la Ciència Política i la Sociologia (Colpis) als millors TFG d’aquest àmbit. Des del Colpis assenyalen que “els premis valoren l'originalitat, rellevància del tema o del plantejament adoptat, l'aportació per a les nostres disciplines, la capacitat de redacció, el rigor acadèmic i la incorporació de la perspectiva de gènere”.

Per la secció de Ciències Polítiques un dels premiats va ser l’estudiant Adrià Sala, pel treball "Justícia processal en la planificació de l'energia eòlica", tutoritzat per la professora de Departament de Ciència Política i Dret Públic de la UAB Raquel Gallego. Sala celebra que “sempre fa il·lusió que t’atorguin reconeixement per a projectes als quals has dedicat temps i il·lusió. Que, a més, t'ho reconeguin amb un premi amb la trajectòria dels Premis Miquel Caminal i Anna Alabart és encara més gratificant. En moments com aquests recordes amb gratitud totes aquelles persones que t’han ajudat durant el procés i, en especial, les entrevistades i els entrevistats que van decidir contribuir a la investigació desinteressadament”.

El premiat explica que la investigació va centrar-se “en diversos municipis de l’Alt Empordà on s’espera implantar projectes d’energia eòlica en el futur pròxim. La intenció era estudiar de quina manera factors politològics, relacionats amb el procés de presa de decisions, influeixen sobre l’oposició de les comunitats locals als parcs eòlics. A partir d’una anàlisi qualitativa, s’identifiquen les percepcions dels residents sobre com se'ls informa, com poden participar en la planificació dels projectes o si poden influir en la presa de decisions. Amb tot, les troballes de la investigació confirmen que ens cal més planificació pública i amb millor participació ciutadana i que, per fer-ho, hem de repensar el rol que hi juguen els governs locals, que al capdavall són les institucions més pròximes a la ciutadania”.

Per la seva banda, Gallego assegura que “destacaria tres aspectes del TFG d’Adrià Sala. En primer lloc, adreça un tema de màxima actualitat i planteja una pregunta de recerca que és rellevant tant des d’un punt de vista social com acadèmic, essent capaç de plasmar totes dues dimensions. En segon lloc, la seva anàlisi ofereix un marc teòric i metodològic que és útil i aplicable a altres problemàtiques i a altres àmbits de polítiques públiques, més enllà dels casos concrets que ha estudiat. En tercer lloc, presenta un gran rigor metodològic, així com una gran claredat estructural, argumental i expositiva”.

En paral·lel, dins la secció de Sociologia l’estudiant Anna Moya Ponce va rebre un premi pel treball “The Marginalisation of Gender in Higher Education Institutions as Hermeneutical Injustice: Causes and Consequences A Qualitative Case Study of a Spanish University”, dirigit per la professora del Departament de Sociologia de la UAB Glòria García-Romeral.