De la Facultat al món

Foto_editorial_184
Llorenç Peirau Gabarrell a Perth

Avui ens parla en Llorenç Peirau Gabarrell, alumne d’estadística aplicada i sociologia que ha tingut l’oportunitat d’anar a la University of Western Australia (Perth). 

10/10/2020

Què et va motivar a sol·licitar una estada d'intercanvi? 

Un dia vaig veure que a la facultat hi havia una reunió informativa sobre els intercanvis i vaig decidir anar-hi. Un cop allí, vaig veure que la possibilitat de marxar era plausible i no afectava els meus estudis. Aleshores, aquesta facilitat per marxar i les meves ganes de viatjar, em van motivar a fer la sol·licitud per anar d’intercanvi. 

Ens podries descriure com és el centre on vas realitzar l'intercanvi? 

La University of Western Australia (UWA) és la universitat de referència d’Austràlia Occidental. Per tant, trobes estudiants d’arreu d’Austràlia i molts estudiants internacionals que acostumen a venir del sud-est asiàtic o del sud d’Àfrica. A més, tot i que els professors habitualment son australians també n’hi ha d’americans. Així doncs, la UWA és un lloc amb multitud de cultures diferents. 

Respecte a la ubicació, la UWA es troba just al costat de la ciutat de Perth i s’arriba amb bici, caminant o autobús. El campus és enorme però pots accedir fàcilment a totes les facultats caminant. Endemés, disposa de tots els serveis: farmàcia, bar, gimnàs, piscina, botigues, etc... i es troba envoltat de vegetació; un fet que et fa el camí a classe molt amè. 

Probablement el que m’agrada més sobre la ubicació del campus és que es situa just al costat del riu de Perth. Aquest riu és tan gran que pot arribar a sembla mar. Aleshores, és molt fàcil i molt divertit practicar activitats aquàtiques com poden ser rem, vela, paddle board, etc... o simplement, caminar per la vora. A més a més, al mig del campus hi ha un camp de criquet. 

Just al costat de la UWA hi ha cinc residències per a estudiants. Jo vaig estar en una d’elles i la experiència va ser fantàstica. 

Quins són els principals problemes que has trobat durant la teva experiència (per exemple: adaptació cultural, nivell d'estudis, problemes materials, enyorança....) i els aspectes més positius? 

Les primeres dues o tres setmanes el que em va costar més va ser l’idioma i l’horari. Tot i que la llengua de Perth sigui l’anglès i jo, abans de marxar, considerava que parlava força bé l’anglès, el fet que tots els alumnes d’intercanvi com jo vinguessin de països de parla anglesa o escandinaus, em va dificultar una mica la meva adaptació. A més, com que a Austràlia sopen a les 19h del vespre anava a dormir amb molta gana. 

A partir d’aleshores, un cop van passar aquestes dues primeres setmanes, totes les experiències que vaig viure van ser fantàstiques. Cada cap de setmana teníem una activitat diferent i el fet de compartir-ho amb gent d’arreu del món feia que aquestes activitats fossin encara millors. 

Tot i així, els dos aspectes més positius que destacaria són el fet que la ciutat de Perth, i Austràlia en general, són molt acollidores i el fet que aquest intercanvi em va permetre conèixer el passat aborigen australià, un passat que desconeixia. 

Com valores la formació rebuda a la Facultat respecte a les exigències a la institució de l'intercanvi? 

Des d’un bon primer moment, la facultat em va proporcionar tota la informació que necessitava sobre la UWA i em va respondre tots els dubtes i inquietuds que tenia sense cap tipus de problema. 

A títol personal, ens pots explicar alguna anècdota o vivència que t'hagi impactat i que creus representativa d'aquesta experiència? 

El que m’ha impactat més del meu intercanvi és la immensitat d’Austràlia. És un país enorme i aleshores quan viatges ho has de fer amb unes furgonetes equipades per dormir i cuinar a dins. 

Per l’aniversari de la reina Elizabeth II, vam tenir tota una setmana de festa i amb els altres alumnes d’intercanvi vam decidir fer un viatge per Western Australia (WA) amb aquest tipus de furgonetes. Vam conduir, per l’esquerra, durant 13 hores fins arribar a Exmouth. Allí vam nedar, vam fer excursions, vam fer “snorkel”... vam fer de tot i va ser espectacular! 

Trobo aquest viatge molt representatiu de la meva estada ja que les ganes de voler veure-ho tot i gaudir cada instant van estar més que presents. 

Què aconsellaries a alumnes que s'estiguin rumiant si realitzar o no una estada d'intercanvi? 

Aconsellaria que no s’ho rumiïn més, que si tenen la oportunitat de marxar que ho facin. De ben segur no se’n penediran gens i s’enriquiran no només com a estudiants, sinó també com a persones. 

Entrevista preparada per: Francesc Serra, Vicedegà de Relacions Institucionals i d’Intercanvis