De la Facultat al món

Joan Manel Puigpinós
La nova secció s'obre amb l'alumne Joan Manel Puigpinós que realitza l'entrevista des del Japó.  Ell aquest curs ha pogut veure i realitzar el seu somni i n’ha tornat amb encara més entusiasme i amb un munt d’històries i vivències per explicar.

13/05/2019

Avui iniciem una nova secció al Butlletí en què entrevistarem alumnes de la Facultat que hagin viscut una experiència d’intercanvi. El propòsit és estimular els i les alumnes perquè realitzin aquesta experiència, però també que els i les estudiants tinguin l’oportunitat d’explicar com han viscut l’aventura de sortir al món i estudiar fora, al mateix temps que continuen els seus estudis de la UAB.

Encetem la secció amb les paraules d’un dels estudiants més entusiastes que han passat pel despatx d’Intercanvis. El Joan Manel Puigpinós ha manifestat des de primer curs un interès extraordinari per marxar al Japó. Aquest curs ha pogut veure realitzat el seu somni i n’ha tornat amb encara més entusiasme i amb un munt d’històries i vivències per explicar.

Què et va motivar a sol·licitar una estada d’intercanvi?
Sempre m’ha agradat molt tot allò relacionat amb la cultura japonesa, tant pel que fa als aspectes més tradicionals com als més moderns. A més, portava temps amb la idea de viatjar al Japó, així que vaig decidir aprofitar aquesta oportunitat.

Ens podries descriure com és el centre on vas realitzar l’intercanvi?
La universitat de Waseda és una universitat molt gran amb diversos campus situats al barri de Waseda, que es troba dins del districte de Shinjuku. A part de les diferents facultats que té cada campus, hi podem trobar altres facilitats com un gran nombre de biblioteques, gimnàs, piscina, botigues 24 hores, menjadors, etc. Està molt aprop de diverses parades de metro, cosa que et permet visitar qualsevol part de Tokio en el moment que vulguis.
En aquesta universitat et pots trobar gent d’arreu del món disfrutant de la mateixa experiència que tu i disposats a compartir-la amb la resta d’estudiants estrangers.
A més, aquesta universitat compta amb tres residències per a estudiants estrangers. En la que jo vaig estar hi havia molt bon ambient amb la resta dels companys.

Quins són els principals problemes que has trobat durant la teva experiència i els aspectes més positius?
El principal problema de qualsevol estudiant que vagi al Japó, és l’idioma. Si es vol disfrutar al màxim de l’experiència de viure al Japó recomanaria tenir un nivell bàsic de japonès. També s’ha de tenir en compte el tema cultural, abans d'anar a viure al Japó un s’ha de mentalitzar que necessitarà adaptar-se a una societat diferent amb molts aspectes positius però també de negatius.
Pel que fa als aspectes positius jo remarcaria la quantitat de llocs que hi ha per visitar, n’hi ha per tots els gustos.

Com valores la formació rebuda a la Facultat respecte a les exigències a la institució de l’intercanvi?
No tinc cap, queixa. La formació rebuda va ser d’una altíssima qualitat.

A títol personal, ens pots explicar alguna anècdota o vivència que t'hagi impactat i que creus representativa d'aquesta experiència?
Tokio completament nevat es una de les coses mes boniques per veure durant l’hivern.

Què aconsellaries a alumnes que s'estiguin rumiant si realitzar o no una estada d’intercanvi?
El tema de l’idioma. Tot i que totes les estacions de tren, metro i en els principals districtes turístics hi ha indicacions en anglès, parlar una mica de japonès és necessari per comunicar-te amb la majoria de gent de fora de la universitat.

Francesc Serra
Coordinador d’Intercanvis
Vicedegà de Relacions Internacionals