Convocatòria de presentació d'experiències i projectes a la Jornada d'Arxius de l'Esport

Projecte

L'ESAGED col·labora en l'organització de la Jornada d'Arxius de l'Esport a Lleida, Pirineus, Aran i Andorra, que es celebrarà virtualment el proper 3 de juny, en el marc de Fem Esport, Fem Arxiu, per donar suport a les entitats esportives i de recuperació i difusió dels arxius de l'esport. La convocatòria per poder presentar experiències i projectes a la jornada finalitza el 14 d'abril.

06/04/2021

L'Escola Superior d'Arxivística i Gestió de Documents, juntament amb altres institucions com el Departament de Cultura de la Generalitat, el Consell Català de l'Esport, l'Arxiu Nacional d'Andorra o l'Associació d'Arxivers i Gestors de Documents de Catalunya -entre altres-, col·labora en l'organització de la Jornada d'Arxius de l'Esport a Lleida, Pirineus, Aran i Andorra, que es celebrarà en format virtual, el 3 de juny.

Aquesta jornada en línia serà un punt de trobada, de debat i d'aprenentatge sobre la gestió dels arxius de l'esport en aquests territoris, en el seu procés d'identificació, recuperació i tractament. La convocatòria per la presentació d'experiències i projectes d'aquest àmbit resta oberta fins al proper 14 d'abril. 

Les intervencions referents a experiències s'han de subscriure en el marc d'aquesta àrea geogràfica, i han de reflectir bones pràctiques tant per part dels arxius com de les entitats esportives, o han de mostrar experiències que provoquin reflexió sobre el risc de pèrdua de la documentació i de la memòria dels clubs i associacions.

Pel que fa als projectes, es cerquen aquells que ofereixin un valor afegit, que aprofundeixi en algun àmbit relacionat amb els fons documentals o la gestió documental dels clubs i arxius.

Les intervencions que al final el comitè de la jornada decideixi que formin part de les comunicacions tindran 15 minuts per realitzar la presentació de l'experiència o del projecte, i 5 minuts més per al torn de preguntes i respostes.

Podeu consultar les bases d'aquesta convocatòria clicant sobre aquest enllaç.

Podeu enviar les vostres propostes de participació com a ponents, omplint aquest formulari.

Per qualsevol dubte, contacteu amb: xac.cultura@gencat.cat 

 

Fem Esport, Fem Arxiu

La campanya Fem Esport, Fem Arxiu és un projecte, sorgit el passat 2015, per donar suport a les entitats esportives i de recuperació i difusió dels arxius de l'esport. És impulsada per la Generalitat de Catalunya amb la col·laboració de diputacions i ajuntaments, i la secció d'arxius de l'esport del Consell Internacional d'Arxius.

Amb aquest projecte es pretén conscienciar els clubs esportius sobre el valor del seu patrimoni documental, i afavorir la recuperació, conservació i difusió de la història de l'esport a través dels arxius.

La Jornada d'Arxius de l'Esport a Lleida, Pirineus, Aran i Andorra forma part de la campanya per difondre el gran valor dels fons d'arxius que disposen les entitats esportives.

 

Notícies relacionades

Totes les notícies