Continua el cicle de projeccions "El meu nom és Ford i faig Westerns"

Western

El Far West ambientarà la Sala de Cinema de la UAB durant els mesos de març, abril i maig de la mà del director més icònic d’aquest gènere cinematogràfic, John Ford  

 

22/02/2022

El Cicle de Cinema “El meu nom és Ford i faig Westerns” arriba a la UAB amb la projecció de 7 pel·lícules a la Sala de Cinema de la UAB. El cicle està organitzat pel Departament de Comunicació Audiovisual i Publicitat (Facultat de Ciències de la Comunicació), des del qual s’ha escollit el guardonat director i productor cinematogràfic estatunidenc John Ford com a figura central d’aquest cicle de projeccions. 

John Ford fou un dels creadors més influents de la història del cinema i un renovador del llenguatge cinematogràfic. La seva aportació va ser fonamental per a establir les bases del western clàssic, amb obres mestres com Stagecoach (La diligencia - 1939) o  The searchers (Centauros del desierto - 1956). Pel·lícules que podreu trobar en aquest cicle de projeccions en VOSE. 

Ludovico Longhi, professor del Departament de Comunicació Audiovisual i Publicitat, és l'organitzador d’aquest cicle i ens explica com és aquest cineasta en les seves pròpies paraules.

 "John Ford es considerava un simple narrador de la sacralitat de l’epopeia narrada.  La seva transcripció de l'epopeia nord-americana no oculta misèria ni conflictes: recorda i condemna la violència perpetrada en contra d'altres comunitats erròniament considerades salvatges"

Aquest cicle proposa recuperar el sentiment de profunda admiració per la naturalesa incontaminada i les diferents ètnies que han intentat viure en simbiosis amb ella. Per conèixer la resta de projeccions visiteu el nostre web.

L’entrada a la Sala de Cinema és gratuïta, però limitada a l’aforament permès. 

Si tens algun dubte per resoldre, pots visitar el lloc web de Cultura en Viu per obtenir més informació o consultar a l'equip mitjançant el correu electrònic cultura.enviu@uab.cat