Conferència de Rosi Braidotti “La condició posthumana”

A partir de l’exposició +HUMANS, El CCCB proposa un cicle de debats que, des de la reflexió filosòfica, ens permet apropar-nos al nostre futur més immediat com a espècie. La Conferència de Rosi Braidotti “La condició posthumana”, el proper 30 de Novembre a les 19h.
26/11/2015
Què entenem per posthumà? La nostra segona vida digital, els aliments genèticament modificats, les pròtesis de nova generació o les tecnologies reproductives són alguns aspectes de la condició posthumana que ja ens són familiars.
Per a la filòsofa Rosi Braidotti, la crisi de les humanitats es pot superar des d’aquest gir posthumà, que accepta l’impacte d’aquests avenços tecnològics i científics en la condició humana i incorpora les perspectives de gènere i les teories postcolonials al pensament tradicional, fins ara eminentment masculí, eurocèntric i blanc. En què consisteix aquest nou model humanístic? Com respondrà a la creixent convergència entre els agents humans i no humans? Podem parlar ja d’individus posthumans?
Rosi Braidotti (Latisana, 1954) és catedràtica de Filosofia i directora del Centre per les Humanitats de la Universitat d’Utrecht. Reconeguda feminista, és una de les filòsofes més influents del moment. Entre les seves obres de referència destaquen Sujetos nómadas (Paidós-Argentina, 2000), Metamorfosis. Hacia una teoría materialista del devenir (Akal, 2003), Feminismo, diferencia sexual y subjetividad nómade (Gedisa, 2004) i Transposiciones (Gedisa 2009). La seva conferència coincideix amb la publicació en castellà del seu darrer llibre Lo Posthumano (Gedisa, 2015).
Més informació:
Informació