Coneix l'Espai Integrat UAB Campus Mèdia

Inauguració UAB Campus Mèdia

Les alumnes Laia Patau i Clara Justicia i l'alumne Xavi Torrent han realitzat un vídeo interactiu a partir del qual ens mostren l'Espai Integrat d'UAB Campus Mèdia. 

18/07/2019

La Laia Patau, la Clara Justicia i el Xavi Torrent, alumnes del grau en Periodisme, han portat a terme el vídeo interactiu de l'Espai Integrat d'UAB Campus Mèdia. El seu projecte ha estat elaborat a l'assignatura optativa del tercer curs Gèneres i Formats Audiovisuals Multimèdia, de la qual n'és titular la professora Celia Andreu i el professor Jordi Català ha tutoritzat aquest treball a les classes de seminari.

L'interactiu mostra i descriu cadascuna de les zones que conformen la sala: l'espai de redacció, l'estudi de ràdio, el plató de televisió, el control de realització i la zona dels sofàs. El recorregut ens mostra el salt qualitatiu de les instal·lacions del mitjà de comunicació i de producció de continguts. 

D'altra banda, el projecte inclou una entrevista al vicedegà de Comunicació i UAB Campus Mèdia de la Facultat de Ciències de la Comunicació, Carles Llorens. També s'ha entrevistat a l'editor de continguts, Raül Giró. Tanmateix, s'ha inclós el punt de vista de l'alumnat a partir de les entrevistes a dues alumnes: Alejandra Sánchez i Irene Aguilar
UAB Campus Mèdia és una plataforma d'articulació de continguts interactius que elabora l’alumnat, així com la resta de la comunitat universitària, de forma homologable als que produeixen altres mitjans. Està conformada per UABtv i UABràdio.

El públic objectiu és, especialment, la comunitat universitària, i el conjunt de forma general, les persones que naveguen a través de la xarxa. Compta amb una plantilla formada per alumnes, així com per personal tècnic i docent de la Facultat de Ciències de la Comunicació.

El projecte constitueix un espai de llibertat i de creació que ofereix un tractament plural i equilibrat d'assumptes diversos, tant de la pròpia universitat com d'altres àmbits d'abast general. Tot amb l’objectiu de crear una programació sincrònica estable que inclogui els fets més rellevants que tenen lloc a la Facultat de Ciències de la Comunicació i a la universitat.

UAB Campus Mèdia és un espai obert al qual totes les persones de la comunitat universitària poden accedir-hi i presentar les seves propostes. El menú que ofereix incorpora continguts diversos a la carta, entre els quals hi ha determinades pràctiques d’alumnes de la Facultat de Ciències de la Comunicació, així com el seu arxiu audiovisual. 

Es tracta doncs, d'un espai on l'alumnat tingui l'oportunitat de formar-se, entrant en contacte amb les rutines periodístiques d'un mitjà de comunicació.  

 

Notícies relacionades

Onada feminista

Ràdio 4 emet un programa elaborat per estudiants de la UAB

El programa Onada feminista, que elaboren estudiants de la UAB per a UABràdio (emissora que forma part d'UAB Campus Mèdia), s'emet aquesta temporada a Ràdio 4 tots els dissabtes, a les 23 h. Cada capítol és un programa monogràfic d'una hora sobre el paper de les dones a diferents àmbits.

Totes les notícies