Com abordar integralment els trastorns de conducta d'infants i joves?

Com abordar integralment els trastorns de conducta en infants i joves?

La Comunitat Orientada a Reptes Estratègics en Salut Mental (CORE Salut Mental) de la UAB i l'Associació de Familiars d'Adolescents amb Trastorn Alimentari i/o de Conducta (ASFATAC) organitzen dissabte, 8 de maig, una jornada virtual per avançar cap a una proposta d'intervenció multidisciplinària per a l'atenció d'infants i joves amb trastorns de conducta.

03/05/2021

Amb el lema Los retos en el abordaje integral de la salud mental en población infanto-juvenil, la jornada s'organitza com a espai de debat i reflexió entre professionals de diferents àmbits implicats en l'atenció infanto-juvenil en trastorns de conducta i familiars de persones afectades.

L'objectiu és conèixer l'estat actual de la situació i avançar cap a una proposta conjunta i transversal per a la coordinació eficaç entre els diferents aspectes de vida d'aquests nens i joves. Es busca així trobar respostes més eficaces a reptes com l'atenció de persones afectades en els centres educatius, el paper de l'atenció primària, la transició cap a l'adultesa, l'existència d'espais d'oci, els mecanismes per afavorir la inserció laboral i els serveis que hi són implicats i la seva interconnexió.

La jornada s'organitza en cinc taules rodones en què participen professionals de diferents institucions i entitats de Catalunya dels àmbits de l'educació, la salut, la justícia, el treball i els serveis socials.

La coordinadora de la CORE de Salut Mental de la UAB, Sònia Sánchez-Busques, i la presidenta d'ASFATAC, Sílvia Otin, seran les encarregades d'obrir l'acte. La primera taula rodona, sobre abordatge integral de la salut mental, anirà a càrrec de Mark Dangerfield, de la Fundació Vidal i Barraquer.

A continuació s'iniciaran les dels diferents àmbits: Educació, amb Begonya Gasch, de l’Escola de Noves oportunitats El Llindar; Salut, que conduirà Joaquim Puntí, professor de Psicologia Clínica i de la Salut de la UAB i coordinador del Servei de Salut Mental d'infants i joves del Parc Taulí; Justícia, amb Maria del Pilar Tintoré, presidenta de la secció d'infància i adolescència del Col·legi de l'Advocacia de Barcelona; Treball i l’Ocupació, amb Jordi Formiguera, de la Fundació Joia, i Serveis socials, a càrrec de Daniel Ortega, professor del Departament de Pedagogia Aplicada de la UAB.

L'última part de la jornada es dedicarà a treballar conjuntament en els reptes presentats. Magda Casamitjana, directora del programa d'Abordatge integral dels casos de salut mental d'elevada complexitat del Departament de Salut, serà l’encarregada de cloure-la.

La jornada està dirigida a professionals i personal investigador d'àmbits molt diversos, com terapeutes ocupacionals, educadors socials, mestres, psicòlegs, pediatres, monitors de lleure, tècnics d'ocupació o advocats, entre d'altres, així com també a famílies de persones afectades.

En format virtual, té lloc el pròxim 8 de maig de les 9.30h a les 13.30 h. És gratuïta i per assistir-hi, s'ha de fer una inscripció prèvia.

Programa

Web de la jornada