Cicle d'activitats setmanals del Campus Saludable i Sostenible 2020

Saludable i Sostenible UAB

Amb l’objectiu de promoure estils de vida saludables i sostenibles, a l’octubre s’inicia un cicle d’activitats setmanals relacionades amb les 12 línies estratègiques del Pla Campus SiS 2018-2022 i els Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS).

01/10/2020

PROGRAMA

Presentació del cicle d’activitats del Campus Saludable i Sostenible, a càrrec del vicerector d’Economia i Campus.

Presentació del Pla Antiestigma en Salut Mental, a càrrec de la vicerectora d’Igualtat i d’Ocupabilitat.

Pla de prevenció del suïcidi: Co-ideació d’un pla de prevenció de suïcidi al campus universitari, a càrrec de Sonia Sànchez Busqués. Coordinadora de la Comunitat de reptes estratègics en salut mental UAB. Campus Saludable i Sostenible UAB.

Epidemiologia / El suïcidi: una epidèmia silenciosa, a càrrec de Diego Palao. Professor Titular de Psiquiatria. Facultat de Medicina UAB. Hospital Parc Taulí Sabadell.

Estigma / La mort per suïcidi en joves: una mort silenciada, a càrrec de Cecília Borràs. Presidenta de DSAS (https://www.despresdelsuicidi.org/es/inicio/)

Prevenció / El suïcidi una mort evitable: factors protectors i accions de prevenció específiques, a càrrec de Joaquim Puntí. Professor Associat Facultat de Psicologia UAB. Hospital Parc Taulí Sabadell.

Amb l’objectiu de promoure estils de vida saludables i sostenibles, des de l’àmbit de RSU i Campus SiS s'inicia a l’octubre un cicle d’activitats setmanals relacionades amb les 12 línies estratègiques del Pla Campus SiS 2018-2022 (https://www.uab.cat/doc/PlaCampusSaludableSostenible2018-2022) i amb els Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS - https://www.uab.cat/web/coneix-la-uab/itineraris/responsabilitat-social-universitaria/els-objectius-de-desenvolupament-sostenible-1345802295029.html ).

Es tractaran temes relacionats amb l’activitat física, l’alimentació saludable, el benestar emocional, els residus, l’energia o la mobilitat, entre d’altres. Inicialment seran en format virtual i estaran obertes a tota la comunitat universitària.

Aquestes activitats es duran a terme durant els mesos d’octubre a desembre i de febrer a maig. Les temàtiques que es tractaran durant el mes d’octubre són:

Setmana del 5 al 9 d’octubre: Benestar Emocional
(7 octubre, de 12:00 h a 13:00 h, webinar obert: Prevenció del suïcidi al campus)
Via Teams a: https://www.uab.cat/rsu/

Setmana del 12 al 16 d’octubre: Alimentació Saludable

Setmana del 19 al 23 d’octubre: Mobilitat Sostenible

Setmana del 26 al 30 d’octubre: Setmana de l'Energia

Podreu consultar la programació més detallada al web de Responsabilitat Social.

Si teniu alguna consulta dirigiu-vos a : responsabilitat.social@uab.cat.

 

La programació més detallada s'anirà publicant al web de Responsabilitat Social http://uab.cat/rsu

Aprofitant la realització del primer webinar es presentaran les línies estratègiques del Pla Antiestigma en Salut Mental (https://www.uab.cat/doc/Pla_Antiestigma_salut_mental) que s’ha estat treballant en el marc del vicerectorat d’Alumnat i d’Ocupabilitat i que ara inicia la fase d’execució.