Centenari del naixement del Doctor Josep Laporte i Salas

Amb motiu del Centenari del naixement del Doctor Josep Laporte i Salas, la Biblioteca Josep Laporte ubicada a la Casa Convalescència, al recinte modernista de l’Hospital de Sant Pau a Barcelona, ha organitzat una exposició bibliogràfica per il·lustrar la trajectòria d’aquest metge reusenc compromès amb la llengua, la ciència i el país.

L’exposició consta d’una petita selecció de llibres acompanyada de textos que exposen l’obra del doctor Josep Laporte com a metge, polític i acadèmic.

22/11/2022

El Doctor Josep Laporte i Salas va néixer a Reus, el 18 de març de 1922. Tota la seva vida va mantenir una activitat intensa en l’àmbit acadèmic i científic. En l’àmbit universitari, el Doctor Josep Laporte va exercir la docència com a Catedràtic de Terapèutica i Farmacologia Clínica a la Facultat de Medicina de la Universitat Autònoma de Barcelona entre 1970 i 1976. L’any 1976 assumeix el càrrec de Rector de la Universitat Autònoma de Barcelona.

Cal destacar també la seva contribució en l’àmbit polític com a Conseller de Sanitat i Seguretat Social (1980-1988) i, posteriorment, tot exercint els càrrecs de Conseller d’Ensenyament (1988-1992) i de Comissionat per a Universitats i Recerca (1993-1995). Amb la seva acció de govern en cadascun d’aquests àmbits va contribuir a implementar un nou sistema sanitari català, va impulsar la modernització del sistema universitari i va posar les bases per a una política científica pròpia a Catalunya.

L’exposició en homenatge al Centenari del Doctor Josep Laporte i Salas es pot visitar a la Biblioteca Josep Laporte fins el 22 de desembre del 2022.