Calls for papers vinculats amb la COVID-19

La revista European Education Research Journal (EERJ) fa una crida especial perquè es publiquin articles en els quals es discuteixi l'actual crisi de l'educació
30/04/2020
La revista European Education Research Journal (EERJ) fa una crida especial perquè es publiquin articles en els quals es discuteixi l'actual crisi de l'educació, amb especial atenció a les seves ramificacions europees i mundials. En qüestió de dies, l'emergència sanitària mundial va conduir a una crisi de l'educació. A mesura que un país rere l'altre ordenava el tancament de les escoles, l'educació es va enfrontar sobtadament a una nova i extraordinària realitat: milers de milions de nens de tot el món van quedar confinats a casa seva, juntament amb els seus pares i les seves famílies ampliades. No obstant això, l'educació no es va aturar. Des de les escoles bressol fins a les escoles i l'educació superior, hem vist esforços d'adaptació concertats i ràpids per crear entorns d'educació a casa i en línia on els estudiants i els professors puguin interactuar. La mesura en què aquestes solucions són eficaços, o fins i tot estan disponibles per a tots els alumnes, s'estudiarà en profunditat en els mesos i anys vinents. El que és segur és que, a l'igual que en totes les altres esferes de la política social, els efectes de la pandèmia a l'educació són desproporcionadament pitjors per als que procedeixen d'entorns econòmics i socials més inestables i febles. L'educació a tot el món ja s'enfrontava a múltiples crisis: profundes i arrelades desigualtats de classe i de gènere durant decennis al Nord Global; la manca d'escolarització bàsica i l'ensenyament al Sud global; la preocupació per adaptar l'educació perquè s'ajusti a un món "economitzat", així com la creença de llarga data que l'educació pot i ha de proporcionar les solucions a tots els problemes socials, des de l'onada de nacionalisme i extremisme, fins al canvi climàtic i les notícies falses. Les conseqüències a mitjà i llarg termini d'aquesta sobtada crisi educativa, que es produeix juntament amb una crisi social, econòmica i política molt més àmplia i indiscriminada, són desconegudes i seguiran sent-ho fins que la pandèmia hagi acabat.
Veure el call for papers aquí.
La revista Geopolítica(s). Revista de estudios sobre espacio y poder (https://revistas.ucm.es/index.php/GEOP) de la Universitat Complutense de Madrid ha fet una crida a contribucions per a un número especial sobre la pandèmia global i el COVID-19. Es vol contribuir d’aquesta manera al debat general sobre aquesta crisi global, regional i local, que ha sacsejat moltes de les suposicions geopolítiques dominants. Amb aquesta finalitat, es vol publicar un número especial de la revista en les properes setmanes. Es publicaran textos curts (2.500-5.000 paraules) sense peer-review. El deadline de lliurament és preferiblement abans del 30 d’abril, però s’acceptaran fins al 10 de maig, tenint en compte que aquest és el termini per a la publicació electrònica d’aquest número.
Les contribucions s’han d’enviar a: hcairoca@cps.ucm.es o a revistageopoliticas@cps.ucm.es.