Acreditació econòmica per matricular-se com a becari/a condicional per estudiants de l'Escola

La Gestió Acadèmica atenent als estudiants

L'AGAUR obre la convocatòria per sol·licitar l'acreditació de caràcter econòmic, necessària per formalitzar la matrícula com a becari o becària condicional pel curs 2020-2021. El termini per fer-ho comença el 16 de juliol i finalitzarà el 15 d'octubre.

15/07/2020

L'objecte d'aquest procediment és obtenir una acreditació de caràcter econòmic a l'efecte exclusiu de formalitzar la matrícula sense el pagament previ dels preus públics dels serveis acadèmics. Cal portar la resolució de l’acreditació per poder gaudir matricular-se com a becari condicional, no s’aplicarà amb la sol·licitud (el temps de resolució és de 10 dies).

L'alumnat que vulgui sol·licitar la beca de caràcter general del Ministeri d'Educació, Cultura i Esport el curs acadèmic 2020-2021 caldrà que obtingui aquesta acreditació.

Recordeu que és un únic formulari per sol·licitar l’Acreditació de caràcter econòmic (MATRC) per matricular-se com a becari/ària condicional, i l’Acreditació del tram de renda familiar i la beca Equitat (EQUITAT), per tant, emplenant un únic formulari es sol·licita:

Procediment MATRC: Acreditació de caràcter econòmic a l’efecte exclusiu de formalitzar la matrícula sense el pagament previ dels preus públics dels serveis acadèmics per al curs 2020-2021. És a dir, en cas d’obtenir una acreditació positiva l’estudiant es podrà matricular amb la condició de becari/ària condicional, si compleix la resta de condicions que estableix la seva universitat.

Procediment EQUITAT: Per sol·licitar la beca d'Equitat, només podran fer la petició els estudiants del següent llistat de centres adscrits, on no s'inclou la nostra Escola. Per aquest motiu, tot i sol·licitar-se conjuntament amb l'Acreditació de caràcter econòmic (MATRC), no s'aplicarà pels estudis de Grau que s'imparteixen al nostre Centre.

Això implica que aquest procediment tindrà dos resultats;

  •  l'acreditació del tram de renda familiar, de caràcter informatiu (que és el que haureu de presentar per matricular-vos com a becari/a condicional), i
  •  la beca Equitat, que implica la minoració del preu públic dels crèdits matriculats per primera vegada, i que no aplica als estudis d'aquest Centre.


Recordeu que cada procediment té els seus requisits propis i, per tant, es generaran dues respostes que es podran descarregar des del portal de Tràmits de la Generalitat de Catalunya.

Cal tenir en compte que aquesta acreditació no substitueix el procediment de sol·licitud de la beca de caràcter general del Ministeri d’Educació, per la qual cosa és imprescindible que, a banda de l’acreditació, l’estudiant sol·liciti la beca.

L’acreditació es pot sol·licitar en aquest enllaç.

Per a més informació: Agència de Gestió d'Ajuts Universitaris i de Recerca