Més d'un centenar de projectes es presenten al VIII Premi CIEU-FUABFormació a la idea més emprenedora de 2017

Guanyadors i finalistes al Premi CIEU-FUABFormació a la idea més emprenedora 2017
El Centre d'Iniciatives Emprenedores Universitàries (CIEU) impulsa l'esperit emprenedor entre la comunitat universitària amb la convocatòria del premi a la idea més emprenedora, que enguany ha arribat a la seva vuitena edició.

15/12/2017

El Centre d'Iniciatives Emprenedores Universitàries (CIEU) ha atorgat el VIII Premi a la idea més emprenedora de 2017 en una convocatòria en què hi han participat un centenar de projectes i més de 200 d'estudiants de la UAB i de FUABFormació, que han presentant les seves idees empresarials i innovadores.

L'acte ha tingut lloc aquest dijous 14 de desembre, a la sala Lluís Vives I de l'Hotel Campus UAB, amb una gran assistència de públic de les Escoles de FUABformació i de la resta de facultats de l'Autònoma.

L'esdeveniment ha començat amb unes paraules de benvinguda del Director del CIEU, el Dr. David Urbano, que ha agraït que cada vegada els estudiants tinguin més inquietuds emprenedores, i participin al certamen. A la taula de ponents, també hi eren presents el Dr. Javier Lafuente, Vicerrector d'Innovació i projectes estratègics de la UAB, i Montserrat Balagueró, Vicepresidenta executiva de la FUAB, a més dels emprenedors Aitana Lorenzo, Jairo Vázquez i Xavier Codo, que han explicat les seves experiències a l'hora de crear els seus negocis.

Aitana Lorenzo i el seu company Jairo Vázquez són els fundadors de l'Escola Somnis i Crossfit Cerdanyola, i han explicat com va sorgir la idea de crear aquesta darrera empresa com a spin-out de l'Escola Somnis, que en els seus orígens a més d'ensenyar dança, teatre i cant, també va incorporar oferir preparació física sobre diferents tipus d'exercicis.

Per altra banda, Xavier Codo, CEO d'iCar Vision ha narrat també quina ha estat la seva trajectòria com a emprenedor fins arribar a crear aquesta empresa dedicada a oferir solucions per validar la identitat del client, mitjançant la tecnologia d'scanner per prevenir el frau d'identitat. Aquest negoci es va fundar al 2002 com a spin-off del Centre de Visió per computador de la Universitat Autònoma de Barcelona.

Guanyadors i finalistes als Premis

Després de les ponències motivadores dels emprenedors, s'ha procedit, per part dels equips finalistes als premis, a presentar, en pocs minuts, els seus projectes davant el públic i els conferenciants. Més tard, s'ha lliurat els guardons per les categories "FUABFormació" i "Resta de la UAB".

Els equips guanyadors i els projectes premiats han estat els següents:

Categoria FUABFormació:

  • 1r premi:Victoria Peco, Julia Marun, Leonardo Eskenazi i Gabriel Délano (pel projecte “GoUp”).
  • 2n premi: Patricia Brito, Nataly Díaz, Dongyang Li i Katerina Sotiriou (pel projecte “Meet and Eat”).
  • 3r premi: Judith Mulleras, Vianibelis Santana i Esther Nualart (per “High-Tech”).

Categoria Resta de la UAB:
  • 1r premi: Joan Oller i Omar Moreno (pel projecte “Turboeléctric”).
  • 2n premi: Ariadna Aguilera, Mariluz Garzón, Ariadna Mora i Carlos Zarallo (per “G&G Fitness”).
  • 3r premi: Alex Allan, Marta Garrido i Laia Suelves (per “Millorant la seguretat vial").

Pel que fa als finalistes als guardons han estat:

Categoria FUABFormació:
  • Christina Hennemann, Michaela Poxleitner i Nina Schulz (per “Lend2Friends”).
  • Paola Torres, Jineth Celis, Álvaro Lobos i Marcela Castañeda (per “LivEurope”).

Categoria resta de la UAB:
  • Laura Belda Gómez, Marta Feliu, Carlos Gutiérrez i Pilar Mateo (per “Lists of Gifts”).
  • Adrián López y Daniel Osorio (per “Botiga en xarxa amb assistent virtual”).

Tots els finalistes i guanyadors han rebut un certificat d'acreditació, i els premiats, a més, una dotació econòmica de 350 € per la primera posició, 250 € per la segona, i 150 € per la tercera.

Podeu veure el video de l'acte de lliurament de premis, tot seguit: