Detall d'activitat

Dimarts, 13 Juny 2023

13:30

Seminari QUIT "Employment and wage effects of minimun wage policy"

Conferències i congressos, Divulgació, Recerca - Sala de Reunions de la Facultat de Ciències Polítiques i de Sociologia

Descripció:

El proper dimarts 13 de juny tindrà lloc una nova sessió dels Seminaris del Centre d'Estudis Sociològics sobre la Vida Quotidiana i el Treball (QUIT), en aquesta ocasió a càrrec del Ferran Elias, doctor en economia per la Columbia University i actualment professor d’economia a la Universitat de València. Els seus interessos de recerca es centren en l’economia laboral, l’economia pública i l’economia política.

En el seminari que porta per títol: “Employment and wage effects of minimun wage policy".

ens presentarà la seva recerca en la que fa una estimació de l'efecte del salari mínim per a tota la distribució salarial dels treballadors, tot posant en pràctica un nou enfocament empíric que és especialment apropiat per als canvis a escala nacional del salari mínim. En concret, utilitza les antigues distribucions salarials per a desenvolupar un contrafactual mitjançant la tècnica de diferències en diferències.


Entre els resultats, s'observen efectes negatius en l'ocupació, un gran creixement salarial per als treballadors afectats i un augment significatiu dels salaris en la distribució.  L'ajust de l'ocupació es produeix a través d'un augment dels acomiadaments i una disminució de les entrades.

Ubicació: Sala de Reunions de la Facultat de Ciències Polítiques i de Sociologia

Data: Dimarts 13, Juny de 2023 - 13:30h