Vés al contingut principal
Universitat Autònoma de Barcelona
Departament de Traducció i d'Interpretació i d'Estudis de l'Àsia Oriental

Es presenta la Xarxa AccessCat, la xarxa d'innovació en accessibilitat a la informació i la comunicació

19 maig 2023
Compartir per Whatsapp Compartir per e-mail

La Xarxa d'Innovació en Accessibilitat de Catalunya: Mitjans, Educació i Cultura s’ha presentat el 18 de maig del 2023 per part de la directora, Anna Matamala.

Logos AccessCat - TRANSMEDIA

La Xarxa d'Innovació en Accessibilitat de Catalunya: Mitjans, Educació i Cultura s’ha presentat el 18 de maig del 2023 per part de la directora, Anna Matamala. La presentació ha format part del Dia Mundial de Conscienciació sobre l’Accessibilitat (GAAD, Global Accessibility Awareness Day) celebrat per sensibilitzar sobre l’accessibilitat digital.

La presentació ha comptat amb una quarantena d’assistents que representaven empreses, associacions i entitats dels sectors. Els assistents que han pogut conèixer els diversos grups de recerca que conformen la Xarxa AccessCat actualment, els objectius que té i els tipus d’actuació que es preveuen en el període 2023-25.

La creació d’una cartera de serveis i tecnologies dels grups de recerca, la visibilització de la recerca a través de la plataforma MAP i l’organització  de demostracions al teixit social i empresarial són algunes de les apostes que fa la xarxa amb vista a ser líder en accessibilitat a la informació i la comunicació a Catalunya.

En darrer lloc, des de la Xarxa AccessCat s’ha obert la porta a qualsevol entitat perquè s’hi adhereixi i s’ha instat a les que ja ho han fet a trobar noves formes de col·laboració que responguin a les seves necessitats i inquietuds quant a accessibilitat digital.

De caràcter virtual i gratuït, la sessió s’ha celebrat també de forma plenament accessible, amb subtitulació en directe i interpretació en Llengua de Signes Catalana. Ben aviat estarà disponible a YouTube.

Per commemorar el GAAD, la xarxa també ha col·laborat amb el grup de recerca TransMedia Catalonia, de la UAB, en la celebració del webinar Global Accessibility Awareness Day: Accessibility Meets Sustainability. Aquesta sessió, a més d’abordar qüestions sobre accessibilitat digital sostenible, ha avançat alguns dels temes que es tractaran a la conferència Green Digital Accessibility programada pel 30 de novembre i l’1 de desembre del 2023.

 

Dins de