Vés al contingut principal
Universitat Autònoma de Barcelona
Servei de Microscòpia i Difracció de Raigs X

Creació d'una nova Unitat Tecnològica als SCTs: Servei de Microscòpia i Difracció de Raigs X (SMiDRX)

09 gen. 2024
Compartir per Whatsapp Compartir per e-mail

La fusió de les dues Unitats Tecnològiques no implicarà canvis a nivell d'infraestructura i la ubicació seguirà essent la mateixa.

Imatge d'un difractòmetre i d'un microscopi electrònic de rastreig

La Comissió de Recerca, Transferència i Innovació, en la sessió del passat 20 d’abril, va aprovar la creació de la Unitat Tecnològica del Servei de Microscòpia i Difracció de Raigs X (SMiDRX), resultat de la fusió entre el Servei de Microscòpia i el Servei de Difracció de Raigs X. Amb aquesta fusió, es pretén brindar als usuaris un ventall de serveis més ampli i complet en la caracterització de mostres en l’àmbit de Ciències de Materials, Geologia, Química, Bioquímica, Nanociència i Nanotecnologia.

Durant el primer trimestre del 2024, la fusió serà efectiva a nivell operatiu, tot i que, a nivell d'equipament, es mantindran les dues infraestructures per separat. D'aquesta manera, el SMiDRX quedarà organitzat en quatre àrees: Microscòpia Electrònica (EM), Preparació de mostres per a electrònic (SP), Microscòpia Òptica (OM) i Difracció de Raigs X (DRX).

Aquesta fusió d’Unitats Tecnològiques va acompanyada de la jubilació del cap de servei Ángel Álvarez Larena. De manera que, temporalment, qui es farà càrrec de l’Àrea de DRX serà el tècnic Ignasi Mata Martínez.

Dins de