Vés al contingut principal
Universitat Autònoma de Barcelona
Servei de Microscòpia i Difracció de Raigs X

Microscòpia Òptica (OM)

La creació del primer microscopi simple d’Anton von Leeuwenhoek a finals del 1600 va suposar una revolució a nivell científic ja que va permetre endinsar-se a un món microscòpic fins llavors inexplorat. Des d’aquell moment, els microscopis òptics han evolucionat extremament i han aparegut noves tecnologies. Aquesta bestial evolució tecnològica ha suposat que la microscòpia òptica no s’hagi quedat enrere i segueixi essent igual de necessària, permetent estudis d’elevat interès científic.

L’àrea d’OM ofereix dos laboratoris:

  • BioLab, equipat amb una campana de flux laminar vertical Telstar AV-100 (on es poden fer els marcatges directes previs a la observació de mostres), així com centrífugues, i fungible per a muntar les mostres.
  • Laboratori de Cultius, per altra banda, està equipat amb una campana flux laminar vertical Telstar Mini V/PCR, un incubador Binder, un bany maria i un autoclau. 

El personal de l’àrea també dona assessorament cientificotècnic per a optimitzar i/o dissenyar experiments així com per a desenvolupar noves aplicacions. També ofereix entrenament als usuaris que vulguin utilitzar l’equipament en règim d’autoservei. 

Serveis