Vés al contingut principal
Universitat Autònoma de Barcelona
Departament de Matemàtiques

Premi FSA 2024 per un article a Xavier Tolsa

18 juny 2024
Compartir per Whatsapp Compartir per e-mail

Xavier Tolsa, juntament amb els seus co-autors Fedor Nazarov i Alexander Volberg, ha estat premiat per l'article  On the uniform rectifiability of AD-regular measures with bounded Riesz transform operator: the case of codimension 1. Acta Math. 213 (2014), no. 2, 237–321, dins del programa 2024 Frontiers of Science Award in Mathematics (FSA).

 

Xavier Tolsa

Els premis FSA es van inaugurar l'any 2023 sota els auspicis del Congrés Internacional de Ciències Bàsiques (ICBS) i patrocinats per l'Ajuntament de Pequín i l'Institut Yanqi Lake Beijing de Ciències i Aplicacions Matemàtiques (BIMSA). S'atorga un reconeixement FSA a un treball publicat recentment i reconegut per un gran avenç en el seu camp.

Cada any, els investigadors de tot el món són convidats a nominar candidats per al premi. Es demana a un panell d'experts de renom que revisi i seleccioni una llista curta de candidats a premis en cada àrea de recerca. Seguidament l'ICBS forma un Comitè Global per decidir els guanyadors del grup de candidats preseleccionats de diferents àrees de recerca.  Per cada article premiat es donen 25000 USD abans d'impostos, a compartir entre els autors del treball.

L'any 2023 es van lliurar cent trenta-dos premis en tres matèries: Matemàtiques, Física Teòrica i Informàtica Teòrica i Ciències de la Informació. Podeu trobar més informació a https://www.icbs.cn/.

Dins de