Vés al contingut principal
Universitat Autònoma de Barcelona
Departament de Matemàtiques

Premis de la 15a edició del concurs Planter de Sondeigs i Experiments

21 maig 2024
Compartir per Whatsapp Compartir per e-mail

Dijous 30 de maig a les 17h30 a l'auditori del Vèrtex de la Universitat Politècnica de Catalunya (Plaça d'Eusebi Güell, 6, 08034 Barcelona) es lliuraran els premis del concurs Planter de Sondeigs i Experiments, que enguany arriba a la seva 15a edició.  

 

Premis Planter de Sondeigs i Experiments 2024

En la present edició del concurs s’han lliurat 96 treballs (21 més que l’any passat) distribuïts per les diferents categories (1r-2n ESO 15 treballs; 3r-4t ESO 15 treballs, Batxillerat 27 treballs i categoria IDESCAT 14 treballs). Enguany s’hi ha implicat 289 alumnes, dirigits per 30 professors de 18 centres d’ensenyament secundari de 11 poblacions diferents d’arreu Catalunya.

Aquest concurs el convoquen anualment les tres Facultats de Catalunya amb estudis de Grau en Estadística (Facultat de Matemàtiques i Estadística de la UPC, la Facultat d’Economia i Empresa de la UB i la Facultat de Ciències de la UAB), està adreçat a estudiants d’ESO, Batxillerat i Cicles Formatius, i té com a objectiu principal despertar en els estudiants la curiositat per l'estadística com a eina fonamental en la recerca, tant en ciències experimentals com en ciències socials.

En aquesta edició han aparegut temes molt diversos i transversals, alguns de tipus més experimental i d’altres d’anàlisi comparativa, de probabilitat i d'apostes...alguns amb títols curiosos i originals ("Amb ceba o sense", "De quin color són les mates").

Dins de