Vés al contingut principal
Universitat Autònoma de Barcelona
Departament de Matemàtiques

StatWars: "La rebel·lió de les dades". Un matí jugant amb l'estadística a la UAB

28 maig 2021
Compartir per Whatsapp Compartir per e-mail

Amb el propòsit de potenciar l'interès per l'estadística entre l'alumnat de quart d'ESO, es va celebrar una nova edició de Stat Wars, organitzada pel Departament de Matemàtiques de la UAB, el Servei d’Estadística Aplicada de la UAB, Biostatnet a través del node Catalunya-SEA, conjuntament amb el Programa Argó de l’Institut de Ciències de l'Educació.

Stat Wars premis

El 28 de maig es va celebrar la jornada StatWars a la Facultat de Ciències.

Les tropes de les dades de l'imperi estan ja immerses a la gran batalla de la desinformació. Ser capaços de distingir en quin bàndol se situen i aprofitar tot el que ens han de dir serà l'única manera de no caure en l'abisme. És per això que el projecte STAT WARS: La Rebel·lió de les dades, cerca mostrar als nostres joves la millor manera d'afrontar aquesta batalla, amb l'arma definitiva: L'Estadística.

L'Estadística és una disciplina científica molt utilitzada en tots els àmbits del coneixement, però molt poc coneguda i estimada entre l'alumnat i la societat en general. La idea és crear un espectacle interactiu que afavoreix la participació de les persones assistents, la diversió i la consciència crítica respecte al maneig de dades. Es tracta, en definitiva, d'acostar la ciència de forma amena i propera, en un ambient distès en el qual la sorpresa serà constant, a través d'una ràpida successió de continguts, presentacions i animacions.

En l'edició d'aquest any hi van participar l'Institut Escolà Can Llobet i l'Institut Bitàcola, tots dos de Barberá del Vallés.

Programa 

  • 09:45 - Benvinguda. 
  • 10.00 - Xerrada " Tot l’atzar del mòn, i el seu control estan continguts en els llançaments d’ una moneda ". A càrrec d'Alejandra Cabaña, professora del Departament de Matemàtiques de la UAB de l’ Àrea d’Estadística i d’Investigació Operativa.
  • 11:00 - Tallers simultanis.
  • 12:30 - Final de la jornada.

Als tallers els participants, per parelles, van resoldre problemes de dificultat creixent relacionats amb el tema de la xerrada. Es va premiar la parella que millor ho va fer.

Taller Stat Wars

Dins de