Vés al contingut principal
Universitat Autònoma de Barcelona
Departament de Geologia

Miris on miris hi ha geologia!

11 oct. 2022
Compartir per Whatsapp Compartir per e-mail

‘La geologia que ens envolta’ és el títol de la nova exposició de la Biblioteca de Ciència i Tecnologia, i ha estat organitzada per les professores María Luisa Arboleya i Mercè Corbella del Departament de Geologia de la UAB. 

Imatge capçalera
Imatge per satèl·lit de la desembocadura del riu Amazones, al Brasil. D'entre tots els grans deltes fluvials del nostre planeta, el del riu Amazones és el que aporta la major quantitat de carboni orgànic d'origen continental a l'oceà. Però fins ara no se

Excepte els productes d'origen vegetal i animal, tots els materials que utilitzem s’extreuen de la Terra però no en som conscients en la nostra vida diària.  

L’exposició vol posar de manifest la presència de la geologia arreu i fer-nos entendre com l’ús que en fem d’aquests materials acaba tenint uns impactes econòmics, mediambientals i personals que ens poden servir per prendre decisions més fonamentades sobre, per exemple: 

  • les energies renovables versus les energies netes; 
  • la importància de la mineria de ferro, liti, cobalt o terres rares en relació a l'ús massiu de cotxes elèctrics, aerogeneradors, etc.; 
  • l'enorme dependència que tenim de la indústria petroquímica (petroli i derivats); o 
  • els minerals escassos emprats en les noves tecnologies que fan impossible l'economia circular. 

La mostra, instal·lada als aparadors de l’entrada de la Biblioteca, es pot visitar fins el 13 de gener de 2022.

Dins de