Vés al contingut principal
Universitat Autònoma de Barcelona
Departament de Geografia

Jornada de benvinguda al Programa de Doctorat en Geografia

Compartir per Whatsapp Compartir per e-mail

Detalls de l'event

El proper divendres 2 de desembre realitzarem la Jornada de benvinguda al Programa de Doctorat en Geografia, a les 14:00 hores a la Sala d'Actes de la Facultat de Filosofia i Lletres. La Jornada és dedicada a tot l'alumnat del Programa de Doctorat i al seu professorat.

La sessió, de dues hores, es distribuirà en una primera part informativa sobre qüestions relacionades amb el doctorat, i una segona part dedicada a la conferència de Jordi Grau (ambientòleg i tècnic de l'Observatori del Paisatge de Catalunya) sobre Identificar i cartografiar els valors i dinàmiques del paisatge. 

Resum: A partir de l'exemple del Catàleg de paisatge del Penedès (en fase final d'elaboració), es farà un repàs de la metodologia dels catàlegs de paisatge posant èmfasi en la cartografia dels valors del paisatge i dels espais en tensió i d'oportunitat, i també en la seva utilització per a formular propostes de protecció, gestió i ordenació del paisatge. Els catàlegs de paisatge són les eines que ens permeten conèixer com és el nostre paisatge i quins valors té, quins factors expliquen que tinguem un determinat tipus de paisatge i no un altre, com evoluciona el nostre paisatge en funció de les actuals dinàmiques econòmiques, socials i ambientals i, finalment, defineixen quin tipus de paisatge volem i com podem assolir-lo.

Aquesta conferència consta com a activitat formativa del Programa (amb certificació per a l'alumnat de doctorat assistent) i oberta a tothom.

Formulari d'inscripció a la Jornada de benvinguda al Programa de Doctorat en Geografia

Formulari d'inscripció a la conferència "Identificar i cartografiar els valors i dinàmiques del paisatge", a càrrec de Jordi Grau.