Vés al contingut principal
Universitat Autònoma de Barcelona
Departament de Geografia

Recerca

El professorat i el personal investigador adscrit al Departament de Geografia desenvolupen una extensa i intensa tasca de recerca vinculada als molt diversos camps que tenen l’espai i el territori com àmbits preferents o transversals d’interès. Algunes de les línies d’investigació que se segueixen al Departament tenen una llarga trajectòria i, sovint, es caracteritzen pel seu caràcter innovador i capdavanter, tant a escala nacional com internacional, havent assolit un notable prestigi i reconeixement.

Els gran àmbits als que es dediquen els interessos i esforços de recerca són els estudis ambientals i del paisatge, la geografia econòmica i aplicada, la geografia social, els estudis urbans, mètodes i tècniques, estudis demogràfics i de la població, estudis turístics, pensament geogràfic.

Sovint aquestes línies d’investigació han generat l’existència de grups de recerca, alguns dels quals molt consolidats i que compten amb reconeixement institucional (SGR) i projecció internacional. Professorat, personal investigador i grups de recerca, desenvolupen la seva tasca a través de projectes competitius d’abast nacional i internacional així com a través de convenis i acords amb administracions, institucions, associacions i altres entitats. Tot plegat en paral·lel a la notable activitat investigadora que, en ocasions, es duu a terme de forma individual.

En conjunt, el Departament acull un nombrós col·lectiu de personal investigador i professorat visitant nacional i internacional, que contribueix a fer créixer la qualitat investigadora.