Primer diccionari terminològic de teledetecció en català
Primer diccionari terminològic de teledetecció en català 11.07.2013 Divulgació  -  L’Enciclopèdia Catalana i l’Institut Cartogràfic de Catalunya (ICC) han publicat una col·lecció de diccionaris terminològics cartogràfics, entre els quals hi ha el primer en català dedicat a la teledetecció. El diccionari ha estat elaborat per Xavier Pons, professor de Geografia la UAB i col·laborador del CREAF, amb la participació d’Anna Arcalís, col·laboradora del  Màster en Teledetecció i SIG de la UAB.

Amb gairebé 600 pàgines, 3.484 entrades, índexs de termes en anglès i castellà, i dos annexos de les regions espectrals en longituds d’ona i freqüències (amb sinònims), aquest és el darrer dels quatre diccionaris terminològics (cartografia, fotogrametria, SIG -Sistemes d’Informació Geogràfica- i teledetecció) que van dissenyar, al 2006, l’ICC i el Centre de Terminologia TERMCAT.
 
Segons els seus autors, no existeix cap diccionari de teledetecció d'aquest abast en castellà, francès o anglès. La seva confecció ha requerit cinc anys de feina de recerca de fonts originals, càlculs de característiques de sensors satel·litaris i aeroportats de tota mena i una llarga tasca de reflexió terminològica per a dotar la llengua catalana de les millors adaptacions dels termes d'aquesta disciplina, tan transversal, que connecta des de l'orbitografia, la física, els sensors, l'estadística espacial, els usos i cobertes del sòl i la seva dinàmica, etc.
 
Referència: Pons, X., Arcalís, A. (2012) “Diccionari terminològic de Teledetecció”. Enciclopèdia Catalana i Institut Cartogràfic de Catalunya, Barcelona. 597 p. ISBN: 978-84-412-2249-6
 
Fitxa a la Biblioteca de Catalunya
 Convertir a PDF 
Anar a Notícies
Notícies relacionades
13/02/14 Estudiar -  La UAB presenta els seus màsters i postgraus a la fira Entérate [+]
13/02/14 Estudiar -  L'Autònoma presenta els seus màsters i doctorats a la fira internacional QS Barcelona [+]
09/07/13 Formació -  Inscripció oberta al curs U2B: from University to Business [+]
Contacta
Si tens algun dubte sobre una nota de premsa o desitges més informació
+34 93 581 4032
g.premsa@uab.es
 

 

 

2018 Universitat Autònoma de Barcelona