Mor el professor Francesc Morata
Francesc Morata 25.06.2014 Institucional  -  Catedràtic de Ciència Política de la UAB des de 1998, el professor Morata obstentava la càtedra Jean Monnet Ad Personam en Integració i  Política Europea.

El 25 de juny ens ha deixat el professor del Departament de Ciència Política i Dret públic de la UAB Francesc Morata. Llicenciat en Ciències Econòmiques per la UAB i Dret per la UB, Morata es va doctorar el 1986 en Ciències Jurídiques a l'Institut Universitari Europeu de Florència. Des de 1990 ha estat professor a la UAB del Departament de Ciència Política i de l'Administració i des de 2005 era catedràtic Jean Monnet Ad Personam en Integració i  Política Europea.
 
Morata havia estat director de l'Institut Universitari d'Estudis Europeus i director dels programes de Màster en Integració Europea i Polítiques Europees de Cooperació i professor visitant, entre altres, a les universitats de Florència, Bolonya, Califòrnia (Davis), Nanjing i Kunming, i a l’Institut d’Études Politiques de París. El seu camp de recerca va ser la integració europea i especialment la governança multinivell a la Unió Europea, la integració de Polítiques Ambientals o la participació de les comunitats autònomes a la Unió Europea.
 
Era membre de la Xarxa d’Excel•lència CONNEX i autor de 6 volums, 17 volums editats, 38 capítols de llibre i 36 articles i working-papers en anglès, espanyol, català, francès, italià, alemany xinès. Entre les seves publicacions destaquen “La Unión Europea: actores, procesos y políticas”, “Políticas públicas en la Unión Europea”, “Globalización, gobernanza e identidades”, “Gobernanza multinivel en la Unión Europea” i “20 anys de Catalunya a la Unió Europea”.


S'ha creat una pàgina per a que amics, estudiants, companys i tots els que el coneixien comparteixin els seus records: 
 Convertir a PDF 
Anar a Notícies
Contacta
Si tens algun dubte sobre una nota de premsa o desitges més informació
+34 93 581 4032
g.premsa@uab.es
 

 

 

2018 Universitat Autònoma de Barcelona