El llançament del satèl·lit Landsat-8, en directe a la UAB
Acte de seguiment en directe del llançament del satèl·lit Landsat-8 05.02.2013 Divulgació  -  La UAB i el CREAF organitzen dilluns, 11 de febrer, a la sala d'actes de la Facultat de Ciències, a les 17,15 h, un acte divulgatiu per seguir en directe el llançament del satèl·lit Landsat-8. Durant l'acte, obert i gratuït prèvia inscripció, es combinaran les presentacions d’experts sobre els satèl·lits Landsat i les seves aplicacions en observació de la Terra amb imatges en directe de la NASA TV.

El proper 11 de febrer, a les 19:02 hora catalana, està previst el llançament del nou satèl·lit d’observació de la Terra Landsat-8, una iniciativa de la NASA i l’USGS (l'agència mediambiental dels EEUU) que permetrà continuar i millorar la captació d’imatges com a testimonis científics ininterromputs que s’han estat recollint a través del programa de referència Landsat des del 1972. La informació captada pel satèl·lit serà pública i permetrà avançar en la recerca, l'estudi i la gestió del nostre planeta.

El Grup de Recerca en Mètodes i Aplicacions en Teledetecció i Sistemes d’Informació Geogràfica (GRUMETS), format per membres de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) i del CREAF, ha volgut celebrar aquest esdeveniment amb un homenatge, un acte divulgatiu per seguir en directe aquest fet científic i tècnic de primer ordre, sincronitzadament amb altres actes organitzats arreu del món.

Així, dilluns dia 11 de febrer, a la sala de graus de la Facultat de Ciències de la UAB i des de les 17:15, experts del grup i d’altres institucions convidades oferiran una panoràmica en què s’explicarà els fonaments de l’observació de la Terra des dels satèl·lits artificials, la història de la sèrie Landsat, la importància de les seves aplicacions en els 40 anys que fa que proporciona dades territorials de primera qualitat i, especialment, què aporta aquest nou satèl·lit en el context mundial, i en particular per la sinèrgia que proporcionarà amb els propers llançaments de satèl·lits Sentinel de l’ESA. L'acte comptarà amb la retransmissió en directe del llançament a l'espai del nou satèl·lit des de la base aèria de Vandenberg, a Califòrnia.

Important per a la recerca i l'ensenyament
Les aplicacions de les dades Landsat són ben variades, des d'aspectes ambientals generals, a seguiment de l'agricultura i els boscos, control del cicle i consum d'aigua, gestió energètica, planificació urbanística o recuperació en situacions de desastres naturals. La seva importància no només és ben palesa en l’àmbit de la recerca i la gestió del territori, sinó que també té un enorme interès des del punt de vista educatiu, ajudant a entendre els grans temes relacionats amb les transformacions del paisatge al planeta.

Durant l'acte es combinaran, doncs, les presentacions amb les imatges en directe dels preparatius i del llançament en si. Les explicacions divulgatives seran impartides per membres del GRUMETS de la UAB-CREAF, del Centre Tecnològic Forestal de Catalunya i de l’Institut Cartogràfic de Catalunya.

L’assistència a l’acte és gratuïta, mitjançant inscripció prèvia.

Més informació sobre el programa de la jornada, així com per a inscriure-s’hi
.

També es podrà seguir l'acte al twitter a  @MiraMon_CAT

Foto: Imatge del Delta de l'Ebre captada per un satèl·lit Landsat.
 Convertir a PDF 
Anar a Notícies
Notícies relacionades
13/02/14 Estudiar -  La UAB presenta els seus màsters i postgraus a la fira Entérate [+]
13/02/14 Estudiar -  L'Autònoma presenta els seus màsters i doctorats a la fira internacional QS Barcelona [+]
09/07/13 Formació -  Inscripció oberta al curs U2B: from University to Business [+]
Contacta
Si tens algun dubte sobre una nota de premsa o desitges més informació
+34 93 581 4032
g.premsa@uab.es
 

 

 

2018 Universitat Autònoma de Barcelona