Nova aplicació per a la notificació d’incidències del transport públic ferroviari.
10.02.2012 Mobilitat  - 

El Grup de Recerca de Seguretat en Xarxes i Aplicacions Distribuïdes (SENDA) de la UAB ha desenvolupat Incidències 2.0. Una aplicació per a mòbils amb l’objectiu de proporcionar als ciutadans un sistema gratuït, simple i àgil de notificació i consulta, en temps real, de l’estat de la xarxa de transport públic de l’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB). L’aplicació permet als usuaris, conèixer, a través del telèfon mòbil, les incidències que afecten les línies de metro, ferrocarril i tren de rodalies. Incidències 2.0 està disponible tant per a mòbils amb sistema operatiu Android com per iPhone.


L’aplicació se serveix de les notificacions que fan els propis usuaris, així com de les incidències proporcionades pels operadors dels transports ferroviaris de l’AMB. Retards, avaries, canvis d’horaris, etc. Són publicats al sistema perquè els usuaris puguin saber, en el moment, l’estat de la xarxa de transport i minimitzar l’afectació que els hi pugui ocasionar.
 
La principal innovació d’Incidències 2.0 rau en l’automatització a l’hora de gestionar les incidències que es realitza a partir de la informació proporcionada pels usuaris. Una de les característiques del sistema és que permet identificar les incidències de forma unívoca, i això possibilita que cadascuna pugui ser tractada de forma única per diferents usuaris. D’aquesta manera, Incidències 2.0 pot agregar i analitzar la informació proporcionada pels diferents usuaris sobre una mateixa incidència per tal de determinar-ne diferents atributs, des del grau de veracitat fins al temps estimat de durada que pot tenir.
 
A més de les incidències en el transport públic, l’aplicació també està pensada per notificar qualsevol tipus d’incidències que els usuaris creguin adient i interessant notificar per a la resta d’usuaris. L’aplicació està oberta a qualsevol proposta interessant que puguin formular els usuaris per millorar-la.

 Convertir a PDF 
Anar a Notícies
Contacta
Si tens algun dubte sobre una nota de premsa o desitges més informació
+34 93 581 4032
g.premsa@uab.es
 

 

 

2018 Universitat Autònoma de Barcelona