Vés al contingut principal

Victoria Reyes-García de l'ICTA-UAB, rebuda com a membre de la National Academy of Sciences

10 maig 2022
Compartir per Whatsapp Compartir per e-mail

La investigadora ICREA a l'ICTA-UAB Victoria Reyes-García va ser presentada als seus col·legues de la National Academy of Sciences dels Estats Units, el passat dimecres 4 de maig a la seu de la institució a Washington. Victoria Reyes-García va ser triada membre de la NAS el 2021 en reconeixement als seus distingits i continus èxits en la investigació original.

Victoria Reyes-García Repsented in the US National Academy of Sciences

Victoria Reyes-García, que va signar al llibre de "Registre de Membres" durant la cerimònia de benvinguda, és un dels 30 membres internacionals elegits per l'Acadèmia el 2021, que també va triar 120 membres nord-americans, dels quals 59 són dones, fins ara la xifra més gran en un únic any.

La NAS també ha triat a un altre investigador espanyol, el catedràtic d'Investigació del Centro Nacional de Biotecnologìa (CNB) de Madrid, Luis Enjuanes. Fins al moment, només set investigadors espanyols més han estat escollits per formar part de la institució.

Victoria Reyes-García (Ph.D en Antropologia, 2001, University of Florida) és Professora d'Investigació ICREA a l'Institut de Ciència i Tecnologia Ambientals de la Universitat Autònoma de Barcelona (ICTA-UAB). La seva recerca se centra en els sistemes de coneixement ecològic local, inclosos els seus beneficis, impulsors del canvi i possibles contribucions a la conservació i el desenvolupament. De 1999 a 2004 va viure entre els caçadors-recol·lectors de Tsimane a l'Amazones, on té una investigació a llarg termini. Des de 2006 coordina el Laboratori d'Anàlisi de Sistemes socioecològics en el Món Global (LASEG), que catalitza la recerca sobre les relacions dinàmiques persones-entorns. Té al voltant de 200 articles revisats per parells i tres llibres editats. La seva recerca per estudiar el coneixement indígena i local està finançada pel Consell Europeu de Recerca (ERC en anglès).

Victoria Reyes-García presented in the USNational Academy of SciencesLa seva recerca abasta l'estudi interdisciplinari de les relacions dinàmiques entre els pobles, la biota i el medi ambient. Utilitza una perspectiva multidisciplinària (treballant amb ecòlegs, economistes, psicòlegs, agrònoms, arqueòlegs i informàtics) i dades empíriques per analitzar els efectes del canvi global en les societats rurals i les respostes socials als problemes ambientals. La seva recerca es basa en els coneixements de les ciències naturals i del comportament en múltiples nivells, des dels punts de vista dels vilatans de les nacions en desenvolupament fins als dels encarregats de formular polítiques en les nacions industrialitzades. Les seves àrees de recerca actuals inclouen indicadors locals de canvi climàtic, participació pública en la documentació del coneixement local, la naturalesa adaptativa del coneixement ambiental local, els pobles indígenes i el canvi cultural, i la participació local en la conservació de la biodiversitat.

El nombre total de membres actius de la NAS és de 2.512 i el nombre total de membres internacionals a 517. Els membres internacionals són membres de l'Acadèmia sense dret a vot, amb ciutadania fora dels Estats Units. La cohort de membres de NAS d'aquest any inclou 59 dones, el major nombre en un mateix any. "El nombre històric de dones elegides aquest any reflecteix les contribucions crítiques que estan fent en molts camps de la ciència, així com un esforç concertat de la nostra Acadèmia per reconèixer aquestes contribucions i el valor essencial d'augmentar la diversitat en les nostres files", va dir la presidenta de National Academy of Sciences, Marcia McNutt.

La National Academy of Sciences és una institució privada sense ànim de lucre que es va establir en virtut d'una carta de Congrés signada pel president Abraham Lincoln en 1863. Reconeix els èxits en ciències mitjançant l'elecció de membres i, juntament amb l'Acadèmia Nacional de Enginyeria i l'Acadèmia Nacional de Medicina, proporciona assessorament sobre ciència, enginyeria i polítiques de salut al govern federal i altres organitzacions.

 

Dins de