Un projecte sobre refugis climàtics i de cures, premi 8 de Març - Maria Aurèlia Capmany
Foto: Aj.Barcelona
El Col·lectiu Punt 6 i el Barcelona Laboratory for Urban Environmental Justice and Sustainability, de l'Institut de Ciència i Tecnologia Ambientals de la Universitat Autònoma de Barcelona (ICTA-UAB), han guanyat el guardó del jurat del Premi 8 de Març - Maria Aurèlia Capmany d’aquest any pel projecte elaborat amb perspectiva comunitària i ecofeminista. El premi del públic ha estat per a la Cooperativa ETCS per “Teixim la xarxa de dones cosidores”.
El jurat del premi 8 de Març – Maria Aurèlia Capmany ha volgut premiar projectes amb perspectiva de gènere, interseccionals i amb protagonisme femení que contribueixin a afrontar l’emergència climàtica i a desenvolupar accions ecofeministes a la ciutat.
El projecte guanyador del guardó de 15.000 euros es titula “Xarxa de refugis climàtics i de cures des d’una perspectiva comunitària i ecofeminista” i ha estat ideat pel Col·lectiu Punt 6 i el Barcelona Laboratory for Urban Environmental Justice and Sustainability (BCNUEJ-ICTA), de l'ICTA-UAB.
El premi del públic, atorgat per votació popular i reconegut amb 3.000 euros, ha estat per al projecte “Teixim la xarxa de dones cosidores”, de la Cooperativa ETCS.
En l’edició d’enguany s’han presentat dotze projectes.
Durant l’acte el públic ha pogut gaudir d’un diàleg entre la cantant de hip-hop feminista Ana Tijoux i la seva mare, la sociòloga María Emilia Tijoux, moderat per Montse Santolino, així com d’una actuació de la Coral Sant Medir amb percussió corporal.
L’acte de lliurament del premi ha donat el tret de sortida al cicle “L’ecofeminisme és la resposta”, que té lloc en el marc del Dia de les Dones i que s’acabarà el 21 de març.