Vés al contingut principal

Un nou curs online sobre "Canvi climàtic i pobles indígenes i comunitats locals"

30 set. 2021
Compartir per Whatsapp Compartir per e-mail

L'ICTA-UAB acaba de llançar el nou curs online "Canvi climàtic i pobles indígenes i comunitats locals" que aborda les nocions clau relacionades amb el canvi climàtic i els sistemes de coneixement dels pobles indígenes i les comunitats locals.

Indigenous peoples ICTA-UAB - Online course

Els impactes del canvi climàtic varien entre els diferents grups socials, els qui ho perceben i s'adapten de diferents formes. En aquest curs, els estudiants comprendran els impactes diferenciats que té el canvi climàtic en els pobles indígenes i les comunitats locals (IPLC), es familiaritzaran amb les diferents respostes als impactes del canvi climàtic liderats pels IPLC i aprendran sobre les diferents estratègies que tenen com a objectiu incorporar als pobles indígenes i les comunitats locals a la investigació i les polítiques sobre canvi climàtic.

El curs inclou un component teòric i un de metodològic, mitjançant el qual els estudiants aprendran metodologies per a realitzar investigacions sobre les percepcions dels pobles indígenes i les comunitats locals dels impactes del canvi climàtic.

La formació anirà a càrrec dels investigadors de l'ICTA-UAB Victòria Reyes García, Sandrine Gallois, André Braga Junqueira, Xiaoyue Li i Ramin Soleymani-Fard.

El curs es divideix en cinc seccions de treball:

1) Introducció de nocions clau de canvi climàtic, pobles indígenes i comunitats locals i sistemes de coneixement.

2) Comprendre els impactes del canvi climàtic en els sistemes climàtics, físics, biològics i humans habitats pels pobles indígenes i les comunitats locals.

3) Aprendre com responen els pobles indígenes i les comunitats locals als impactes del canvi climàtic (és a dir, estratègies d'afrontament, adaptació i mala adaptació).

4) Mètodes d'aprenentatge per a la recopilació de dades sobre les percepcions locals dels impactes del canvi climàtic.

5) Comprendre la governança global en un context de canvi climàtic i el paper dels pobles indígenes i les comunitats locals.

Inscriu-te al curs aquí

 

Dins de