Vés al contingut principal
Universitat Autònoma de Barcelona
Institut de Ciència i Tecnologia Ambientals (ICTA-UAB)

Un investigador de l'ICTA-UAB insta a actuar per protegir les muntanyes de Xile 

15 juny 2022
Compartir per WhatsApp Compartir per e-mail

Les muntanyes cobreixen el 64% de la superfície de Xile i són una font crucial d'aigua, aliments, energia, minerals i biodiversitat.

Julian Caviedes ICTA-UAB Nature Magazine

Coincidint amb la celebració de l'Any Internacional del Desenvolupament Sostenible de les Muntanyes, un grup de científics xilens, entre els quals hi ha l'investigador de l'ICTA-UAB Julián Caviedes, ha publicat una carta a Nature on insta a actuar per protegir les muntanyes xilenes. A la carta, publicada el 14 de juny, demanen als científics xilens que s'uneixin a les comunitats ia les parts interessades per fer front a la degradació de les muntanyes del seu país. 

Els investigadors demanen ajuda i investigació transdisciplinària per part dels científics xilens i criden a discutir la creació d'una Política Nacional d'Ús Sustentable de les Muntanyes a Xile, amb un enfocament participatiu, on els responsables polítics, l'acadèmia i les comunitats, incloent-hi els pobles indígenes i els ciutadans auto organitzats, treballin en conjunt amb el sector públic, el sector privat i la indústria, amb l'objectiu de promoure una gestió més sustentable d'aquests territoris i evitar que els debats fracassin com va passar el 2016. 

José Tomás Ibarra de la Pontifícia Universitat Catòlica de Xile; Julián Caviedes, de l'Institut de Ciència i Tecnologia Ambiental de la Universitat Autònoma de Barcelona (ICTA-UAB), i Carla Marchant de la Universitat Austral de Xile són els autors de la carta. 

Dins de